Hvordan ser jeg favoritfag i kortvisning-oversigten som studerende?

Kortvisningsoversigten viser fagkort for alle dine aktive favoritfag. Fagkort kan hjælpe dig med at organisere dine fag ved at tilføje et kaldenavn eller tilpasse farven, som synkroniseres med den farve, der vises for faget i kalenderen. Afhængigt af din institutions præference kan kortvisning være din standardoversigt.

Kortvisning-oversigten indeholder også Oversigtens sidebjælke, som indeholder elementer i din opgaveliste og indeholder et link til den globale karakterside.

Du kan ændre din Oversigt-visning til enhver tid ved hjælp af ikonet Oversigt-indstilinger.

Foretrukne fag fjernes fra kortvisningsoversigten, når faget afsluttes. Afsluttede fag, der tidligere blev markeret som favorit, vises stadig som favorit i Faglisten.

Se fagkort

Se fagkort

Som standard tilføjes aktive fagkort automatisk af Canvas og viser op til 20 fag.

Fag i oversigten organiseres alfabetisk efter fagnavn og din rolle i faget. Kaldenavne og fagkoder gælder ikke for organisering af fag. Fag med instruktørroller opføres først, efterfulgt af undervisningsassistentroller og så studerende.  

Bemærk: Hvis du vil fjerne standard fagkortindstillingen, kan du tilpasse faglisten og manuelt vælge dine favoritfag, der skal vises i oversigten. Hvis du gør et eller flere ​​fag til favorit, vil oversigten kun vise favoritfag. Canvas fortsætter også automatisk med at gøre nye offentliggjorte fagtilmeldinger til favorit.

Se kortoplysninger

Se kortoplysninger

Fagkort viser en oversigt over oplysninger om faget herunder fagets navn, kode og semester [1].

Hvert kort kan indeholde op til fire faner [2], som repræsenterer de fire vigtigste Canvas-funktioner for de studerendes aktivitet: Opgaver, beskeder, diskussioner og filer. Disse faner efterligner synlighed og rækkefølge i fagnavigation, hvis en instruktør for eksempel skjuler linket for beskeder, så vises fanen beskeder ikke på fagkortet.

Et ulæst-ikon på fanen Diskussioner eller Beskeder angiver, at der er en ny diskussion eller besked i faget [3]. Tallet i ikonet angiver antallet af nye elementer.

Opret kaldenavn

Opret kaldenavn

Hvis et af dine fag indeholder et langt eller forvirrende navn, kan du oprette et kaldenavn til faget. De fleste fag oprettes ved hjælp af Student Information Systems (SIS), der genererer fagenes navne baseret på semester, afdeling og sektionsnummer, og det kan være vanskeligt at skelne mellem fag med lignende navne.

Fagenes kaldenavne vises i oversigten, fagnavigationsmenuen, fagenes brødkrummer og meddelelses-e-mails.

Et fags kaldenavn påvirker ikke fagets navn på konto- eller fagniveau, det ændrer kun navnet på faget for den enkelte bruger, der oprettede kaldenavnet.

Hvis du har brug for at kende fagets originale navn, kan du svæve over kaldenavnet, så vises det oprindelige navn. Derudover påvirkes fagkoden ikke og vises altid på fagkortet for fagreference.

Bemærk: 

  • Denne funktion gælder ikke i øjeblikket på den globale karakter-side eller oversigtens sidebjælkeelementer som fx. opgavelisten.
  • Kaldenavne for fag er begrænset til 59 tegn.

Administrer kaldenavn

Administrer kaldenavn

For at tilføje et kaldenavn skal du klikke på Indstillinger-ikonet [1] og derefter indtaste navnet i feltet for kaldenavn [2]. Klik på knappen Anvend (Apply) [3].

For at fjerne et kaldenavn skal du åbne kortindstillingerne og fjerne kaldenavnet. Feltet for kaldenavn viser så fagets originale navn.

Skift fagets farve

Skift fagets farve

Fagkort kan hjælpe dig med at organisere dine fag ved at tilpasse farven, som synkroniseres med den farve, der vises for faget i kalenderen. For at ændre farven skal du klikke på kortets Indstillinger-ikon [1] og derefter vælge en ny farve. Markering af feltet angiver den valgte farve [2], og hex-farvekoden vises i tekstfeltet [3]. Hvis du vil bruge en farve, der ikke vises i vinduet, kan du indtaste farvens hex-kode direkte i tekstfeltet. I hex-feltet vises et advarselsikon, hvis hex-koden ikke er gyldig. Derudover accepteres enhver variation af hvid ikke som farve til fag.

Klik på knappen Anvend (Apply) [4]. 

Bemærk: Hvis du ændrer farven på et fag i kalenderen, opdateres farven også i Oversigten.

Flyt fagkort

Omarranger fagkort

Du kan også flytte et fagkort hen til et andet sted i Oversigten eller fjerne et kort fra Oversigten. Klik på Indstillinger-ikonet [1], og vælg fanebladet Flyt (Move) [2]. Afhængigt af placeringen af det eksisterende kort kan du flytte kortet øverst i oversigten, foran eller bag et bestemt kort eller nederst i oversigten [3].

Når et oversigtskort er blevet omarrangeret, vises nye fag, der tilføjes til oversigten, altid under alle eksisterende fag.

For at fjerne fagkortet fra Oversigten skal du klikke på muligheden Fjern fra favoritter (Unfavorite) [4].

Bemærk: Indstillingen Fjern fra favoritter vises kun, hvis du tidligere valgte favoritfag.

Træk og slip fagkort

Træk og slip fagkort

Du kan også manuelt trække og slippe et fagkort hen til et andet sted i oversigten. Klik på et fagkort, og træk det hen til det ønskede sted.

Vis farveoverlejring

Nogle fag kan indeholde et billede for faget bag fagets farve [1]. Som standard indeholder fagkort med et billede en farveoverlejring. For at fjerne farveoverlaget fra alle fagkort, der indeholder et billede, skal du klikke på ikonet Indstillinger [2] og fravælge indstillingen Farveoverlag (Color Overlay) [3].

Fjern farveoverlejring

Fjern farveoverlejring

Når farveoverlejringen er fjernet, vises fagets farve som en cirkel bag kortets Indstillinger-ikon.