Hvordan bruker jeg Chat som en student?

Chat-verktøyet kan brukes til sanntidssamtale med emnebrukere. Enhver bruker i emnet kan delta i en chat-samtale. Alt innhold i en emnechat kan sees av alle i emnet. For øyeblikket er det ingen belastningsgrense for en emnechat, men et større antall emnebrukere kan påvirke ytelsen.

En bruker må aktivt se på chat-verktøyet for å vises i chattelisten. Du kan åpne chatten i et nettleservindu mens du ser på andre områder av Canvas.

Merknad:

  • Hvis du ikke kan se Chat-verktøyet, er ikke Chat aktivert for din institusjon.
  • Du kan ikke slette chat-meldinger.
  • Safari 13.1 inneholder en oppdatering som kan forårsake problemer med chat-varslinger. Du kan unngå feil med filer og bilder ved å deaktivere sporingsforebygging på tvers av nettsteder i Safari når du bruker Canvas.

Åpne Chat

Åpne Chat

I Navigering på emner, klikker du på Chat-lenken.

Vis chat

Når du åpner Chat-siden, blir du umiddelbart med i chatten. Chat-diskusjon vises i innholdsvinduet [1].

For å motta varslinger for nye chat-meldinger, klikk på Nye meldingsvarslinger (New message alerts)-knappen [2]. Hvis dette alternativet er slått på, vil du motta varslinger hvis Chat er åpen i Canvas, men nettleservinduet er minimert eller du ser på en annen nettleserfane. Varslinger sendes ikke hvis du forlater Chat for å se et annet område i Canvas.

Meldingslogg for hvert emne er inkludert i chatten. Chatloggen er tilgjengelig bakover på ubestemt tid ved å laste inn flere resultater og bla gjennom tidligere emnechatter.

Vis påloggede brukere

Chat viser antall brukere som er i chatten [1]. For å se en liste over disse brukerne [2], hold musepekeren over tallet.

Vis tidsstempel

Vis tidsstempel

Når en bruker sender flere chat-meldinger uten at en annen bruker sender en melding, vil alle meldinger vises under den første meldingens tidsstempel. For å se flere tidsstempler, hold markøren over meldingen.

Send melding

For å sende en chatmelding, skriv inn meldingen i chatvinduet [1]. For å legge til en emoji i meldinger, klikk på Emoji-ikonet [2]. Klikk deretter på Send-knappen [3].