Hvordan kan jeg vise tester som student?

Du kan vise testene i emnet ditt ved å åpne siden Tester. Lær hvordan vise her test-type som kan dukke opp i emnet ditt.

Merknad: Instruktøren din kan velge å skjule lenken til Tester i emnenavigeringen. Dersom testlenken ikke er tilgjengelig kan du fortsatt få tilgang til tester gjennom andre områder av Canvas.

Åpne tester

Åpne tester

I Navigering på emner, klikker du på « Quizer » (Quizzes)-lenken.

Merknad: Hvis lenken Tester ikke er tilgjengelig i Emnenavigering, kan du få tilgang til emnetester gjennom Moduler-siden.

Vis Tester

Vis Tester

Tester er identifisert ved test-ikonet [1].

I Test indeks-siden, kan du vise navnet på hver test [2], tilgjengelige datoer for test [3], forfallsdato for testen [4], antall poeng som testen er verdt [5] og antall spørsmål i testen [6].

Tester er organisert på forfallsdato. Noen tester kan muligens ikke inneholde noen forfallsdato.

Vis tilgjengelige datoer

Vis tilgjengelige datoer

De første datoene du ser er tilgjengelige datoer. Noen ganger vil instruktøren at du kun skal levere en test i løpet av en spesifisert tidsperiode, så de tilgjengelige datoene er tidsperioden testen er tilgjengelig for deg.

  1. Dersom testen ikke har en dato, er testen åpen og du kan levere testen når som helst i løpet av emnet.  
  2. Dersom testen sier Tilgjengelig til [dato], kan du fullfør testen frem til den spesifiserte datoen.
  3. Dersom testen sier Ikke tilgjengelig før [dato],er testen låst frem til den spesifikke datoen.
  4. Dersom testen sier Stengt, kan testen ikke akseptere testinnleveringer.  

Dersom du begynner en test, men ikke sender den inn, inkluderer Tester en autoinnlevering-funksjon som vil innlevere testen for deg på Tilgjengelig til testdato.. Om en test ikke inneholder er Tilgjengelig til-dato, vil testen autoinnleveres på den siste dagen av emnet.

Merknad: Dersom den oppførte datoen er satt til kl. 12.00, er siste dag for innlevering av oppgaven hele dagen før oppført dato. For eksempel, dersom en oppgave er tilgjengelig frem til 15. desember, og du har tilgang til oppgaven frem til 14. desember klokka 23:59.

Vis frister

Vis frister

Det andre settet med datoer er frister [1] for hver respektive test. Tester levert etter fristen blir merket som for sent, og noen instruktører kan trekke poenger for sene innleveringer. Igjen, ikke alle oppgaver vil inkludere en forfallsdato.

Du kan fortsatt sende inn sene tester før testens Tilgjengelig til dato (om du ikke gjør det, vil testen bli sendt inn automatisk).

Vennligst vær oppmerksom på at innleveringsfristen kan være før eller på den tilgjengelige datoen.

Frister inkluderer også et tidspunkt [2]. Hvis instruktøren din ikke angir et frist, viser den oppførte datoen kursets standard klokkeslett for forfall.

Testfilter

Testfilter

Du kan søke etter en test ved å taste en test-tittel eller nøkkelord i Søk tester -feltet.

Vis testinformasjon

Vis testinformasjon

For å vise testinformasjon, klikk på test-navnet.

Vis åpen test

Vis åpen test

Når en test er åpen for deg når som helst, kan du se tidsfristen, poeng og spørsmål for testen.

Du kan også vise ekstra detaljer:

  • Tidsbegrensning (Time Limit) [1]: tiden du har på å fullføre testen. Har en test en tidsbegrensing, må du fullføre hele testen innen tiden i en omgang. Går du ut av testen, vil tiden fortsette å løpe. Du vil også bli sparket ut av testen når tiden går ut.
  • Instrukser [2]: alle instrukser som instruktøren har til testen.

 

I eksemplet over er fristen på testen 15. september. Men dersom du går glipp av fristen, kan det være at du kan sende inn en oppgave for ekstra poeng før de siste dagene av emnet.

For å starte testen, klikk på Ta test (Take the Quiz).

Merknader:

  • Begynner du en test som har en forfallsdato, men ikke fullfører testen innen forfallsdatoen (som er indikert i din lokale tidssone), vil canvas automatisk sende inn testen på forfallsdatoen.
  • Testinformasjonene viser ikke forfallsdato med i forhold til gjeldende tid. Om en test for eksempel har forfallsdato kl.23:59 og du begynner testen kl.23:30 vil du kun ha 30 minutter på å fullføre testen innen den er merket som for sent. Den samme tidsbegrensningen gjelder om du tar en tidsbegrenset test. Om en test for eksempel har tidsbegrensning på 60 minutter og du begynner testen kl.23:30 vil du kun ha 30 minutter på å fullføre testen innen den er merket som for sent. Canvas vil gi deg beskjed angående eventuelle tidsbegrensninger når du begynner testen.

Vis test med tilgjengelige datoer

Vis test med tilgjengelige datoer

Når en test er åpen til deg i løpet av tilgjengelige datoer, kan du se all tilgjengelig testinformasjon i tillegg til spesifikke datoer testen er tilgjengelig. Tilgjengelige datoer kan inkludere en først tilgjengelig dato (åpningsdato), siste tilgjengelig dato (låst eller lukket), eller begge datoer for å lage en generell datorekkevidde. Innleveringsfristen kan være før eller på den siste tilgjengelige datoen (dersom en er satt).

I eksempelet ovenfor, er testen tilgjengelig for deg fra kl. 00:00 den 8. april og har forfallsdato kl. 23:59 den 9. april. Men dersom du går glipp av fristen, kan du fortsatt ta testen frem til kl.23:59 den 10. April for ekstra poeng. Sender du ikke inn testen innen siste tilgjengelige dato den 10. april kl.23:59 (som er indikert i tid i din tidssone), vil Canvas automatisk sende inn testen på siste tilgjengelige dato. Den 11. april kl.00:00 vil testen ikke være tilgjengelig for deg.

Vis låst test

Vis låst test

Når en test er låst, kan du vise all informasjon om testen. Du kan også vise datoen du tok testen.

Vis stengt test

Vis stengt test

Når en test er stengt, kan du vise all informasjon om testen. Du kan også vise datoen oppgaven ble låst for innleveringer.

Vis utilgjengelig test

Vis utilgjengelig test

I Nye tester, når påmeldingen din er avsluttet i en emne, viser en melding at testen ikke lenger er tilgjengelig.