Hvordan tilbakestilles passordet som student?

Dersom du opprettet din egen Canvas-konto selv, kan du tilbakestille passordet gjennom en lenke i e-posten med passordforespørsel.

Dersom innloggingsdetaljene ble gitt til deg av institusjonen, kan du sannsynligvis ikke tilbakestille Canvas-passordet ditt på egenhånd. I tillegg, dersom du logger inn på Canvas ved bruk av institusjonens autentiseringssystem, vil du måtte tilbakestille passordet ved bruk av institusjonens nettside. Dersom du etterspør tilbakestilling av passordet og e-posten ikke har en tilbakestillingslenke, vil den inkludere Canvas e-postadressen din og institusjonen som gav deg passordet. For å endre eller verifisere passordet ditt, kontakt systemadministratorene ved institusjonen din.

Merknader:

  • En e-post med tilbakestilling av passord kan ta opptil fem minutter for å komme inn i e-postkassen din.
  • E-postmeldinger for tilbakestilling av passord utløper etter to timer.
  • Hvis du logger på Canvas og ønsker å endre passordet ditt, se leksjonen Hvordan endres innloggingspassordet som student? .

E-postfeil

Dersom du har skrevet inn e-postadressen og ikke mottar en e-post med passordtilbakestilling, sjekk de følgende passordtipsene.

  • Har du skrevet inn e-postadressen riktig? Noen ganger kan e-postadresser skrives feil. E-postadresser må skrives inn nøyaktig slik de er registrert.
  • Bruker du riktig Canvas-URL? Du vil ikke få tilbakestillingsmailen dersom du prøver å tilbakestille passordet på en side der du ikke er registrert (som canvas.instructure.com i stedet for myinstitution.instructure.com).
  • Er Canvas e-posten din sponset av institusjonen din? Dersom e-postadressen din er en del av brannmuren til institusjonen som blokkerer e-poster fra massesendere, vil du ikke kunne motta e-posten. Kontakt institusjonens IT-avdeling for assistanse.
  • Eier du e-postadressen din? Dersom e-postadressen tilhører noen andre og du ikke kan motta e-post sendt til den adressen, vil du ikke kunne motta tilbakestillingsmailen. Kontakt eieren av e-postadressen for assistanse.

Nullstille passord

Nullstille passord

Åpne påloggingssiden til Canvas i et nytt nettleservindu. Klikk på « Glemt passord? » (Forgot Password?) -lenken.

Merknad: Dersom innloggingsskjermen ikke viser lenken for tilbakestilling av passord, kontakt institusjonen din for hjelp.

Be om passord

Be om passord

Skriv inn innloggingsinformasjonen assosiert med Canvas-kontoen din, og klikk på « Hent passord » (Request Password) -tasten.

Merknad: Feltet for passordtilbakestilling verifiserer informasjon om passordtilbakestilling ved brukerinnlogging. Innloggingsinformasjonen varierer avhengig av institusjonen.

Vis varsling for passordgjenoppretting

Vis varsling for passordgjenoppretting

Den vises en varsling om at det kan ta opptil 30 minutter å sende instruksjoner for passordgjenoppretting på e-post og at du kanskje må sjekke spam-filteret for å finne e-posten.

Sjekk e-post

Sjekk e-post

Gå tilbake til e-postkontoen og logg inn. Åpne « Glemt passord » (Forgot Password) e-posten. (Dersom e-posten ikke er i innboksen, sjekk søppelfilteret.)

Dersom brukerinnloggingen er assosiert med flere e-postadresser, vil tilbakestillingsinstruksjoner bli sendt til alle adressene.

Endre passord

Endre passord

Skriv inn et nytt passord og bekreft så passordet ved å skrive det inn på ny. Klikk på « Oppdater passord » (Update Password).

Logg inn på Canvas

Logg inn på Canvas

Logg inn på Canvas med innloggingsdetaljene og det nye passordet.