Hvordan leverer jeg en fagfellevurdering til en oppgave?

Instruktøren kan kreve at du leverer en fagfellevurdering av en annen students oppgave. For å fullføre oppgaven, må studentens oppgave gjennomgås og en kommentar må legges til i kommentarfeltet.

Om instruktøren din inkluderer en vurderingsveiledning som har forhåndsbestemt resultat hvordan oppgaven skal karaktersettes, må du tildele en karakter ved å bruke vurderingsveiledningen. Samtidig kan instruktøren be deg legge igjen en kommentar i kommentarfeltet i sidemenyen.

Noen fagfellevurderinger kan være anonyme, som betyr at du ikke kan se navnet til student som produserte oppgaven du gjennomgår. I tillegg kan studenten ikke se navnet til den som har gjennomgått oppgaven når kommentarer blir lagt til ved fullføring av gjennomgangen.  

Merknad: Fagfellevurdering kan kun fullføres i nettversjonen til Canvas.

Åpne oppgaver

Åpne oppgaver

I Navigering på emner, klikk på Oppgaver (Assignments)-linken.

Merknad: Du kan også få tilgang til oppgaver gjennom brukeren din eller emnedashbordet, emneoversikt, karakteroversikt, kalender eller moduler.

Åpne oppgave

Åpne oppgave

Klikk på tittelen for å åpne oppgaven.

Åpen tildeling av fagfellevurdering

Åpen tildeling av fagfellevurdering

Under tildelte fagfellevurderinger, vil du kunne se fagfellevurderinger tildelt deg. Klikk på navnet til den tildelte fagfellen som du skal gjennomgå. Varselikonet (caution sign icon) [1] indikerer at fagfellevurderingen ikke har blitt fullført. Et avkrysningsikon (checkmark icon) [2] indikerer at du har fullført fagfellevurderingen.

Åpen anonym fagfellevurdering

Åpen anonym fagfellevurdering

Dersom fagfellevurderingen er anonym kan du ikke se navnet til studenten. Navnet på studenten vil ikke vises noen steder i oppgaven.

Se fagfellevurdering

For å laste ned oppgaven, klikk på oppgavenavnet [1]. For å forhåndsvise innleveringen, klikk på « Vis tilbakemelding » (View Feedback)-tasten [2].

Opprett merknader

Dersom oppgaven støtter merknader, vil «forhåndsvis» (Preview) vises som «vis tilbakemelding» (View Feedback).

For å åpne dokumentet med Canvas DocViewer, klikk på « vis tilbakemelding » (View Feedback)-tasten [1]. Kommentarer kan legges direkte til innleveringen gjennom DocViewer [2].

Du kan gi direkte tilbakemelding på oppgaven ved å bruke DocViewer, men du kan ikke se eksisterende tilbakemeldinger fra andre studenter eller instruktøren.

Merknad: I anonym fagfellevurdering kan kommentarer ikke legges igjen i DocViewer.

Fullføre rubrikk

Om det ligger med oppgaven en vurderingsveiledning, må du kun fullføre vurderingsveiledningen som ligger ved for hverandrevurdering for at den skal regnes for ferdig.

For å vise rubrikken, klikk på lenken «Vis rubrikk» [1].

For å vurdere oppgaven med rubrikken, velg rubrikkvurderinger [2] eller angi en vurdering for hvert kriterium i Poeng (Points)-kolonnen [3]. For å velge bort en rubrikkvurdering, klikk på rubrikkvurdering [4].

Hver kriterievurdering danner et grunnlag for de totale poengene for oppgaven [5].

Når du er ferdig, klikk på « lagre kommentar » (Save Button) [6]. Du vil kanskje måtte oppdatere nettleseren for å sjekke at du har fullført de påkrevde stegene for fagfellevurdering.

Merknader:

  • Avhengig av hvordan instruktøren din har satt opp rubrikken, kan det inkludere poengverdier eller ikke. Om rubrikken ikke inkluderer poengverdiene, må du fortsatt fylle ut rubrikken for å fullføre hverandrevurderingen.
  • Etter at du har lagret rubrikken, kan du ikke redigere den for å endre kommentarene eller vurderingene dine.

Legg til en oppgavekommentar

Om din oppgave ikke har en vurderingsveiledning inkludert, må du legge igjen minst en kommentar. Du kan ikke vise eksisterende tilbakemelding innlevert av en annen student eller instruktøren.

Skriv en kommentar inn i kommentarfeltet [1], legg igjen en mediekommentar [2], eller legg ved en fil [3]. Klikk på Lagre (Save)-knappen [4].

Merknad: Når en oppgave er skjult, kan du vise kommentarer fra hverandrevurderinger. Men, instruktørkommentarer er skjult frem til oppgaven er gjenåpnet.