Hvordan kan jeg vise diskusjoner som student?

Indeks-siden Diskusjoner gir deg mulighet til å vise alle diskusjoner innen et emne.

Merknader:

 • Instruktøren din kan velge å skjule lenken til Diskusjoner i emnenavigeringen. Dersom diskusjons-lenken ikke er tilgjengelig kan du fortsatt få tilgang til diskusjoner gjennom andre områder av Canvas.
 • Hvis diskusjonen din ser annerledes ut enn det som vises i denne leksjonen, kan du referere til Redesign av diskusjoner-guidene for mer informasjon.

Åpne diskusjoner

Åpne diskusjoner

I emnenavigering, klikk på Diskusjoner (Discussions).

Merknad: Hvis lenken Diskusjoner ikke er tilgjengelig i Emnenavigering, kan du få tilgang til diskusjoner gjennom Moduler-siden.

Se diskusjoner

Se diskusjoner

Diskusjoner er organisert i tre hovedområder.

Diskusjoner [1]: Dette er nåværende diskusjoner innen emnet. Diskusjoner er sortert ut fra den siste aktivitet. Vi vil kun se denne overskriften på seksjonen om det er diskusjoner innen denne seksjonen.  

Festet Diskusjoner [2]: Dette er diskusjoner som instruktøren din vil du skal ha særlig oppmerksomhet på og vil dukke opp på toppen av siden Diskusjoner. Vi vil kun se denne overskriften på seksjonen om det er diskusjoner innen denne seksjonen som utpekt av instruktøren din.    

Stengt for kommentarer [3]: Disse diskusjonene er manuelt stengt for kommentarer, eller diskusjonen er forbi tilgjengelig fra/til dato. Dette er diskusjoner som kun er tilgjengelig i skrivebeskyttet tilstand og er organisert på siste aktivitet. Vi vil alltid se denne overskriften på seksjonen selv om det ikke er diskusjoner innen denne seksjonen.

Vis individuelle diskusjoner

Vis individuelle diskusjoner

Hver diskusjon viser om de er eller ikke er en karaktersatt diskusjon [1], navnet på diskusjonen [2], dato når siste svar på diskusjonen ble postet [3], forfallsdato (om det er en) [4] antall uleste/ totalt antall poster i diskusjonen [5] og om du abonnerer på diskusjonen [6].

Du kan også vise tilgjengelige datoer for individuelle diskusjoner [7].

Et ulest-ikon ved siden av diskusjonen indikerer en ulest diskusjon [8]. Antall uleste /totalt antall poster vil ikke dukke opp for gruppediskusjoner og diskusjoner som ikke har noen diskusjons-svar [9].

Det vil også være en hverandrevurderings-ikon om en karaktersatt diskusjon er tildelt hverandrevurdering [10].

Vis tilgjengelige datoer

De første datoene du ser er tilgjengelige datoer. Instruktøren din kan bruke tilgjengelige datoer for å begrense diskusjons-svar til en bestemt datointervall. Tilgjengelige datoer er tiden diskusjonen er tilgjengelig for deg. Tilgjengelighetsdatoer dukker også opp på siden Oppgaver for alle diskusjoner med tildelt tilgjengelighetsdatoer.

 • Dersom diskusjonen ikke har en dato, er testen åpen: du kan svare på diskusjonen når som helst i løpet av emnet [1].  
 • Dersom diskusjonen sier « Ikke tilgjengelig før » (Not Available Until) [dato],er diskusjonen låst frem til den spesifikke datoen [2].
 • Dersom diskusjonen sier « Tilgjengelig til » (Available until) [dato], kan du svare på diskusjonen frem til den spesifiserte datoen [3].
 • Dersom diskusjonen er i seksjonen « Stengt for kommentarer » (Closed for Comments), kan ikke diskusjonen tillate innleveringer [4]. Diskusjoner i denne seksjonen kan vise en « Låst på [dato] » ("Was locked at [date]") for å indikere når diskusjonen ble låst for kommentarer [5].  

Merknad: Dersom den oppførte datoen er satt til kl. 12.00, er siste dag for innlevering av oppgaven hele dagen før oppført dato. For eksempel, dersom en oppgave er tilgjengelig frem til 15. desember, og du har tilgang til oppgaven frem til 14. desember klokka 23:59.

Vis frister

Det andre settet med datoer er frister for hver respektive diskusjon [1]. Men forfallsdatoer gjelder kun karaktersatte diskusjoner. Alle svar på diskusjoner som er levert etter fristen blir merket som for sent, og noen instruktører kan trekke poenger for sene svar. Du kan fortsatt sende sene svar på diskusjoner før Tilgjengelig til (Available until) -datoen.

Vennligst vær oppmerksom på at innleveringsfristen kan være før eller på den tilgjengelige datoen. 

Frister inkluderer også et tidspunkt [2]. Hvis instruktøren din ikke angir et frist, viser den oppførte datoen kursets standard klokkeslett for forfall.

Filter diskusjoner

Det er noen metoder å filtrere diskusjoner:

 1. Vis alle eller kun uleste diskusjoner ved å velge et valg fra rullegardinmenyen.
 2. Let etter en diskusjon ved å skrive diskusjonstittelen, et brukernavn eller et nøkkelord i feltet « Søk » (Search).
 3. Begynn en ny diskusjon ved å klikke tasten « Legg til diskusjon » (Add Discussion). (Merknad: Noen instruktører kan velge å deaktivere dette valget.)
 4. Endre innstillingene til diskusjoner til manuelt merke poster som lest ved å klikke på ikonet « Innstillinger » (Settings).

Åpen diskusjon

For å vise informasjon for en diskusjon, klikk på navnet til diskusjonen.

Vis åpne diskusjoner

Når en diskusjon er tilgjengelig for deltakelse, kan du vise Svar-feltet under diskusjonstemaet [1]. For å svare på en diskusjon, klikk på Svar-tasten.

Diskusjonen viser også diskusjonstemaet [2] og navnet til personen som opprettet diskusjonen [3].

Merknader:

 • Hvis diskusjonen din ser annerledes ut enn det som vises i denne leksjonen, kan du referere til Redesign av diskusjoner-guidene for mer informasjon.
 • Diskusjonssiden støtter snarveier. For å se et vindu med en liste over snarveier for tastaturnavigering, trykker du på ALT+F8 (på et PC-tastatur) eller Option+F8 (på et Mac-tastatur) samtidig på tastaturet.

Vis karaktersatt diskusjon

Vis karaktersatt diskusjon

Er diskusjonen din er karaktersatt diskusjon, kan du vise diskusjonene på samme måten som er normal diskusjon med ekstra informasjon:

 • Detaljer for karaktersatt diskusjon [1]: Poeng og forfallsdato for karaktersatt diskusjon, hvis noen. Ikke alle diskusjoner vil inkludere en forfallsdato.
 • Rubrikk (Rubric) [2]karakterkriterier som instruktøren har gitt for den karaktersatte diskusjonen. En karaktersatt diskusjon vil enten ha eller ikke ha en rubrikk. Før du leverer svar til diskusjonen, ønsker du kanskje å gå gjennom diskusjon-rubrikken.

Dersom du går glipp av en forfallsdato, kan det være at du kan sende inn en svar til diskusjonen før den siste dagen av emnet. Dersom den karaktersatte diskusjonen ikke har en frist, kan du sende inn et svar når som helst før siste dagen til emnet.

Vis diskusjon med nødvendig svar

Vis diskusjon med nødvendig svar

Om du ikke har anledning til å se svar fra andre studenter, må du selv gjøre et svar for de vises. Når du har svart på en diskusjon, vil andre svar bli synlige.

Vis gruppediskusjon

Om en diskusjon er en gruppediskusjon, vil du bli videresendt til diskusjoner i gruppen din.

Vis låst diskusjon

Vis låst diskusjon

Når en diskusjon er låst, kan du ikke vise noe informasjon i diskusjonstema.. Men du kan vise datoen når diskusjonen vil åpnes.

Vis lukket diskusjon

Vis lukket diskusjon

Både karaktersatte og ikke karaktersatte diskusjoner kan lukkes når som helst. Instruktøren din kan gi beskjed i det beskrivende temaet eller emneoversikten om en diskusjon kun er planlagt tilgjengelig for en bestemt tidsperiode.

Når en diskusjon har vært lukket for kommentarer, kan du fortsatt vise informasjonen på diskusjonstema og alle svar, men du kan ikke lenger svare på diskusjonen.

Diskusjonen var enten tilgjengelig frem til en bestemt dato, eller instruktøren din lukket temaet.