Hoe gebruik ik de kalender als cursist?

De Kalender is een geweldige manier om op één plaats alles te zien wat je voor al je lessen moet doen. Je kunt kalenderevenementen per dag, week, maand of per agendalijst weergeven. De kalender geeft ook toegang tot de planner, wat een optionele planningsfunctie is in Canvas.

Opmerking: Als je je taal of lokale voorkeuren verandert, is het mogelijk dat de begindatum van de kalenderweek ook verandert. Bij bepaalde talen of lokale instellingen komt de begindatum van de kalenderweek op maandag te staan.

Kalender openen

Kalender openen

Klik op de link Kalender (Calendar) in het Globale Navigatiemenu.

Kalender bekijken

De kalender omvat alle cursussen en geeft informatie weer over elk van de cursussen en groepen waarvoor je bent ingeschreven. In de navigatiebalk, kun je kiezen om de kalender per week, maand of per agenda weer te geven (Week, Month or Agenda) [1] De weergave die je kiest bepaalt de stijl van het kalender venster [2] Standaard wordt de kalender getoond in de Maand (Month) weergave.

De zijbalk [sidebar] [3] toont een snelle weergave van de kalender, je cursussen- en groepenlijst en items zonder datum van je cursussen en groepen.

Agendaitems toevoegen

Agendaitems toevoegen

Elke kalenderweergave toont alle opdrachten of evenementen die aan de kalender zijn toegevoegd. Je kunt op elk ogenblik evenementen toevoegen, waaronder terugkerende evenementen, en opdrachtenitems aan je persoonlijke kalender in de navigatiebalk door op de knop Toevoegen (Add) te klikken.

Kalenderlijst weergeven

Elke persoonlijke, cursus en groepskalender wordt onderscheiden door een andere kleur in de kalenderweergave. De bijbehorende kalenderitems voor elke cursus of groep worden getoond wanneer deze in de kalenderweergave [1] wordt geselecteerd.

Standaard worden de eerste 10 cursussen en groepskalenders geselecteerd en in de kalenderweergave getoond. Om de kalender te verbergen, klik je op het vakje naast de naam van de kalender [calendar] [2]. Kalenders die niet actief zijn binnen de kalenderweergave worden als vervaagde tekst getoond [3].

Opmerking: Canvas zal een willekeurige kleur voor elke kalender kiezen, tenzij een aangepaste kleur wordt gekozen. Elke kalender bevat 15 standaard kleuren, maar je kunt een hex code invoegen om een kleur naar keuze te maken. De kleuren die in de Dashboardcursuskaarten ingesteld zijn, worden ook in de kalender bewerkt.

List met items zonder datum weergeven

List met items zonder datum weergeven

Door Items zonder datum (Undated items) link uit te vouwen, zie je een lijst van evenementen en opdrachten zonder datum. De opdrachten en evenementen worden gedifferentieerd met iconen en door middel van de persoonlijke, cursus- en groepskalender kleur.

Kalender per maand weergeven

Kalender per maand weergeven

In de maandweergave, klik je op de pijlknoppen [1] om van maand tot maand te gaan. Om gebeurtenissen voor de huidige datum weer te geven, klik je op de knop Vandaag (Today) [2].

Als je een specifieke datum wilt weergeven, klik je op de link voor de maand [3] en voer je een datum in het datumveld in [4] of selecteer je een datum in de kalender [5].

Opdrachten en evenementen weergeven

Opdrachten worden weergegeven met een icoon naast de titel van de opdracht. Het icoon weerspiegelt het type opdracht: Discussie [Discussion] [1], Opdracht [Assignment] [2], Toets [Quiz] [3] of Evenementen [Events] [4]. Niet-beoordeelde items met een taakdatum kunnen in de kalender van een cursus worden weergegeven.

Elke item op de kalender is met kleuren gecodeerd overeenkomstig de cursussen of kalenders in de zijbalk.

Voor meer informatie over een opdracht of evenement, beweeg je over het item [5].

Kalenderopdrachten mogen ook worden doorgestreept [crossed out] [6], een eenvoudige manier om bij de opdrachten bij te houden. Opdrachten worden doorgehaald zodra de opdracht is ingeleverd. Echter, opdrachten die al een cijfer hebben gekregen maar die niet echt ingeleverd zijn, zullen niet doorgehaald worden.

Dagevenementen weergeven

Dagevenementen weergeven

Dagevenementen tonen het pictogram evenementen en hebben geen specifieke tijd voor het evenement.

Als je een dagevenement over meerdere dagen wilt verlengen, wijs je naar de rand van het evenement totdat je een zwarte pijl ziet. Sleep je evenement over alle datums in the huidige maand.

Kalender per week weergeven

Om de kalender per week te zien, klik je op de Week knop. De week weergave toont alle kalenderitems op datum en tijd. Sommige opdrachten zouden voor 23:59 u moeten ingediend worden en dit verschijnt aan de onderkant van de kalenderweergave.

Dagevenementen weergeven

Dag evenementen verschijnen bovenaan de kalenderweek. Deze evenementen omvatten geen specifieke evenementstijd.

Zoals in de maand weergave, ga je, als je de dagevenement over meerdere dagen wilt verlengen, over de rand van het evenement totdat je een zwarte pijl ziet. Sleep je evenement over alle gewenste data. In de weekweergave, kun je alleen een evenement naar het eind van de week die je aan het weergeven bent slepen.

Kalenderagenda weergeven

Om je kalender items in een agenda indeling te weergeven, klik je op de knop Agenda.

Afspraken zoeken

Afspraken zoeken

Als jouw instituut planner-afspraakgroepen heeft ingeschakeld, kun je inschrijven voor een afspraak in de zijbalk van de kalender.