Hoe gebruik ik de wizard Aan de slag als cursist?

De wizard Aan de slag met ePortfolio helpt je tijdens het maken van je ePortfolio.

Opmerking: Deze les laat zien hoe je Canvas ePortfolios in je gebruikersaccount kunt gebruiken. Leer hoe je Canvas Student ePortfolio's moet gebruiken als ePortfolios in je gebruikersaccount anders wordt weergegeven dan de afbeeldingen in deze les.

ePortfolios openen

ePortfolios openen

In Globale Navigatie, klik je op de Cursussen [Courses] link [1], klik dan op de ePortfolios link [2].

ePortfolio openen

ePortfolio openen

Klik op de naam van een ePortfolio.

Wizard Aan de slag openen

Wizard Aan de slag openen

Klik op de link Wizard Aan de slag (Getting Started Wizard).

Wizard Aan de slag bekijken

De wizard Aan de slag wordt weergegeven en laat de basisbeginselen van je ePortfolio zien. Je krijgt de volgende informatie: Inleiding, Portfolio-secties, sectiepagina's, inleveringen toevoegen, ePortfolio-instellingen en Aan de slag. Je kunt de wizard sluiten door op het sluitenpictogram te klikken.

Inleiding bekijken

Met je ePortfolio kun je je werk laten zien aan je medecursisten, cursusleiders en eventuele werkgevers. Je ePortfolio bestaat uit secties en pagina's die je kunt aanpassen en je kunt verschillende soorten informatie toevoegen en verwijderen.

Portfolio-secties bekijken

De portfolio-secties zijn je navigatielinks voor je portfolio. Elke sectie kan bestaan uit verschillende pagina's. Je kunt de secties ordenen door op de link Secties organiseren (Organize Sections) te klikken. Je kunt ook de naam van een sectie wijzigen door op het potloodpictogram te klikken. Je kunt secties herschikken door klikken en slepen, en je kunt secties verwijderen door op het x-pictogram te klikken.

Sectiepagina's bekijken

De sectiepagina's maken deel uit van de sectielinks. Als je pagina's wilt ordenen of toevoegen, klik je op de link Pagina's organiseren/beheren (Organize/Manage Pages). Je kunt ook de naam van een pagina wijzigen door op het potloodpictogram te klikken. Je kunt pagina's herschikken door klikken en slepen, en je kunt pagina’s verwijderen door op het x-pictogram te klikken.

Toevoegen van inleveringen bekijken

Je kunt opdrachten aan je portfolio toevoegen die afkomstig zijn van huidige of eerdere cursussen die je hebt gevolgd. Onder aan deze pagina is een lijst met recente inleveringen uit je cursussen. Je kunt vanaf deze pagina snel inleveringen toevoegen aan nieuwe pagina's in je portfolio. Klik op de inlevering die je wilt toevoegen en er wordt een dialoogvenster weergegeven.

ePortfolio-instellingen bekijken

Je kunt de instellingen voor je ePortfolio wijzigen door op het pictogram voor instellingen [3] te klikken. Je kunt de naam van de portfolio wijzigen en je kunt aangeven of de portfolio openbaar of privé is. Privéportfolio’s zijn alleen zichtbaar voor degenen die jij toegang hebt verleend.

Aan de slag bekijken

Klaar om te beginnen? Je kunt vanaf elke pagina altijd teruggaan naar deze door te klikken op de link "Help bij Aan de slag" ("Help How Do I...?").