Hur återställer jag mitt lösenord som en instruktör?

Om du skapade ditt eget Canvas konto kan du återställa ditt lösenord via en länk i e-postadressen för lösenordsförfrågan.

Om dina inloggningsuppgifter har tillhandahållits av din institution kan du kanske inte återställa ditt Canvas lösenord på egen hand. Dessutom, om du loggar in på Canvas genom att använda din institutions autentiseringssystem, kan du behöva återställa ditt lösenord via din institutions webbplats. Om du begär återställning av lösenord och e-postmeddelandet inte har en länk för lösenordsåterställning, kommer den att innehålla din e-postadress för Canvas och den institution som gav dig ditt lösenord. För att ändra eller verifiera ditt lösenord, kontakta systemadministratörerna hos din institution.

Anteckningar (Notes):

  • Lösenordsåterställda e-postmeddelanden löper ut efter två timmar.
  • Om du kan logga in på Canvas och vill ändra ditt lösenord kan du kanske ändra ditt lösenord på sidan för användarinställningar

E-post fel

Om du anger din e-postadress och aldrig får ett mail om lösenordsåterställning, granska följande lösenordstips.

  • Har du skrivit din e-postadress korrekt? Ibland kan e-postadresser vara felstavade.
  • Har du tillgång till rätt Canvas URL? Du kommer inte få e-post meddelande om återställning ifall du försöker återställa ditt lösenord på en webbplats där du inte är inskriven (t.ex. canvas.instructure.com istället för myinstitution.instructure.com).
  • Är din Canvas e-post sponsrad av din institution? Om din e-postadress för mail är en del av ett brandväggssystem från campus som blockerar e-post från massutskick, kommer du inte att kunna få e-postmeddelandet. Kontakta din institutions IT-avdelning för hjälp.
  • Är du ägare till din e-postadress? Om din e-postadress ägs av någon annan och du inte kan få e-post för den adressen kommer du inte att kunna få e-post meddelanden om återställning. Kontakta ägaren till e-postadressen för hjälp.

Återställ lösenord

Återställ lösenord

I ett nytt webbläsarfönster öppnar du din inloggningssida för Canvas. Klicka på Glömt lösenord? (Forgot Password?) länken.

Notera: Om din inloggningsskärm inte visar länken för lösenordsåterställning, kontakta din institution för hjälp

Begär lösenord

Begär lösenord

Ange inloggningsinformationen som är kopplad till ditt Canvas konto och klicka på Begär Lösenord (Request Password) knappen.

Notera: Fältet för återställning av lösenord verifierar information om lösenordsåterställning genom användarinloggning. Beroende på din institution kan inloggningsuppgifter variera.

Kontrollera e-post

Kontrollera e-post

Återgå till ditt e-postkonto och logga in. Öppna glömt lösenord e-post. (Om e-postmeddelandet inte finns i din inkorg, kolla din skräppostmapp.)

Om din användarinloggning är associerad med flera e-postadresser skickas instruktioner för återställning av lösenord till varje adress.

Ändra lösenord

Ändra lösenord

Skriv in ett nytt lösenord och bekräfta det lösenordet genom att skriva det igen. Klicka på Uppdatera lösenord (Update Password) knappen.

Logga in på Canvas

Logga in på Canvas

Med inloggningsuppgifter och nytt lösenord loggar du in på Canvas.