Hur använder jag chatten som student?

Chattverktyget kan användas för konversationer i realtid med kursanvändare. Användare i kursen kan delta i en chatt. Allt innehåll i en kurschatt kan ses av alla i kursen. Det finns för närvarande inte en inläsningsgräns för kurschattar, men ett stort antal kursanvändare kan påverka prestanda.

En användare måste aktivt delta i chattverktyget för att visas i chattlistan. Du kan öppna chatten i ett nytt webbläsarfönster medan du visar andra Canvas-sektioner.

Obs!

  • Om du inte kan se chattverktyget har chatten inte aktiverats för ditt lärosäte.
  • Det går inte att radera chattmeddelanden.
  • Safari 13.1 innehåller en uppdatering som kan orsaka problem med chattaviseringar. Du kan undvika att få problem med filer och bilder genom att inaktivera och därmed förhindra spårning mellan webbplatser i Safari när du använder Canvas.

Öppna chatten

Öppna chatten

I Kursnavigeringen, klicka på länken Chatt (Chat).

Visa chatt

När du öppnar chattsidan deltar du automatiskt i chatten. Chattdiskussionen visas i innehållsfönstret [1].

Om du vill ta emot aviseringar om nya chattmeddelanden, klicka på knappen Nya meddelandeaviseringar (New message alerts) [2]. Om det här alternativet är aktiverat kommer du att få aviseringar om chatten är öppen i Canvas men ditt webbläsarfönster är minimerat eller du visar en annan webbläsarflik. Aviseringar skickas inte om du lämnar chatten för att öppna ett annan område i Canvas.

Meddelandehistorik för varje kurs är inkluderat i chatten. Du kan nå chatthistoriken när du vill genom att läsa in fler resultat och bläddra genom tidigare kurschattar.

Visa onlineanvändare

Chatten visar antalet användare som deltar i chatten [1]. Om du vill se en lista över användarna i chatten [2], hovra över numret.

Visa tidstämpel

Visa tidstämpel

När en användare skickar flera chattmeddelanden utan att en annan användare gör det, visas alla meddelanden under tidstämpeln för det första meddelandet. Om du vill se ytterligare tidstämpolar, hovra över meddelandet.

Skicka meddelande

För att skicka ett chattmeddelande, skriv in ditt meddelande i chattfönstret [1]. För att lägga till en emoji i ditt meddelande, klicka på ikonen Emoji [2]. Klicka sedan på knappen Skicka (Send) [3].

0 Likes
Was this article helpful? Yes No