Hur använder jag Konferenser i en kurs som student?

På indexsidan för Konferenser kan du se alla konferenser i en kurs. Som student kan du gå med i konferenser du har blivit inbjuden att delta i.

I studentgrupper kan du skapa nya konferenser, starta konferenser och hantera avslutade konferenser.

Obs! Att skapa konferenser är en kursbehörighet. Om du inte kan skapa en konferens har din institution begränsat den funktionen.

Öppna Konferenser

Öppna Konferenser

I Kursnavigeringen klickar du på länken för ditt webbkonferensverktyg. Länken har samma namn som konferensverktyget ditt lärosäte använder.

Visa konferenser

Visa konferenser

Du kan se konferenser du har blivit inbjuden att delta i.

Konferenser är uppdelade i två delar: Nya konferenser [1] och slutförda konferenser [2]. Båda visar alltid namnet på konferensen [3] och beskrivning [4].

Visa Pågående konferens

Visa Pågående konferens

Nya konferenser listas i index, men de kan inte nås förrän värden har startat konferensen. När konferensen är tillgänglig, klicka på knappen Gå med (Join) [1]. När konferensen har startat, visas konferensens status shows som pågående [2].

Du kan gå med i konferensen så länge knappen Gå med är tillgänglig. Vissa konferenser tillåter endast att du går med i konferensen under en viss tidsperiod.

Visa slutförda konferenser

Visa slutförda konferenser

Slutförda konferenser visas i sektionen Slutförda konferenser (Concluded Conferences). Varje avslutad konferens visar rubrik, datum och beskrivning av konferensen.

Visa Inspelad konferens

Visa Inspelad konferens

När din konferens har avslutats, klicka på namnet på den inspelade konferensen [1]. För att spela upp konferensen igen, klicka på länken inspelningsformat [2]. Inspelningsformatet visas som antingen en presentation eller en video.

Inspelningsformatlänken visas inte förrän konferensen har presenterats för uppspelning. Det kan ta en stund för renderingsprocessen att slutföras. Längden på konferensen indikeras i timmar:minuter (t.ex. 0:18 är 18 minuter).

Om din konferens inkluderade intern bildtextning, visas uppspelningsfältet videon en CC-knapp för att visa tillgängliga bildtexter.

Obs! För alla grundläggande konferenskonton, raderas inspelningar automatiskt 7 dagar efter att konferensen slutförts.

Visa statistik och anteckningar

Visa statistik och anteckningar

Om du skapade en konferens i en grupp kan du visa statistik och anteckningar för din konferens.

Om din institution har uppgraderat till Canvas Conferences Premium, kan du se konferensstatistik genom att klicka på länken Statistik (Statistics).

Om konferensen innehåller delade anteckningar kan du se dessa genom att klicka på länken Anteckningar (Notes). De delade anteckningarna visas i en ny webbläsarflik där de även kan kopieras.

Obs! Anteckningar är endast tillgängligt för inspelade konferenser.