Hur använder jag den globala navigationsmenyn som student?

Den globala navigationsmenyn ligger till vänster på varje sida i Canvas. Globala navigationslänkar ger snabb åtkomst till ofta använda Canvas-funktioner. Dessa länkar ger tillgång till alla dina kurser kollektivt. Standardlänkar inkluderar dashboarden, kurser, grupper, kalender, inkorg, användarkonto och hjälp-menyn.

Beroende på din institutions kontoinställningar, kan andra länkar visas i den globala navigationsmenyn.  

Obs! Din instruktör kan välja att visa ett annat teckensnitt för en eller flera av dina kurser. I dessa kurser visar den globala navigeringsmenyn samma teckensnitt.

Visa konto

Visa konto

Klicka på länken Konto (Account) för att visa din användarinformation. En meny kommer att expandera och visa länkar för att komma åt dina användarinställningar, aviseringsinställningar, personlga-filer, och ePortfolios (om möjligt). Om din institution har aktiverat profiler kan du även komma åt din profil.

Du kan även använda länken Konto (Account) för att logga ut från Canvas.

Se översikten

Översikten är landningssidan som du ser efter inloggning i Canvas. Översikten kan växla mellan kursvy, listvy eller en vy över de senaste aktiviteterna, och visar aviseringar för alla aktuella Canvas-kurser.

Se Kurser

Se Kurser

Om du vill visa dina kurser, klicka på länken Kurser (Courses) [1]. Menyn Kurser (Courses) visar en lista över dina favoritkurser. Om du inte har valt några favoritkurser visar menyn aktuella kurser som du är registrerad i. Om en kurs innehåller terminsdatum, kommer namnet på terminen visas som en del av kurslistan .

Om du vill se en kurs i kurslistan klickar du på namnet på kursen [2]. För att anpassa din kurslista eller se alla dina Canvaskurser, klicka på länken Alla kurser (All Courses) [3].  

Visa grupper

Visa grupper

Om du är inskriven i grupper, se dina grupper i länken grupper (Groups) [1]. En meny kommer att expandera och visa alla grupper i pågående kurser där du är inskriven.

Om du vill se en grupp klickar du på namnet på gruppen [2]. För att se alla dina grupper, klicka på länken Alla grupper (All Groups) [3].

Obs! Grupper kan inte anpassas i rullgardinsmenyn.

Visa kalender

För att visa din Kalender, klickar du på länken Kalendar .

Visa inkorg

För att visa din inkorg för konversationer, klickar du på länken Inkorg . Conversations är Canvas meddelandesystem där du kan kommunicera med andra användare på dina kurser. Antalet nya meddelanden visas som en del av inkorgsikonen.

Visa historik

Visa historik

Klicka på länken Historik (History) för att visa sidan med din senaste kurshistorik. Den senaste historiken visar upp till tre veckors historik för dina Canvas-kurser.

Visa hjälp

Visa hjälp

Om du vill ha hjälp med Canvas, klickar du på länken Hjälp (Help). Välj hjälpalternativet som är relevant för dina behov.

Obs! Beroende på din användarroll och institutionella inställningar, kan Hjälp-menyn visa olika alternativ.

Dölj den globala navigationsmenyn

Dölj den globala navigationsmenyn

För att expandera eller dölja den globala navigationsmenyn, klicka på pil-ikonen.

Den globala navigationsmenyn döljs automatiskt på läsplattor.