cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Hur loggar jag in på Canvas som student?

Hur loggar jag in på Canvas som student?

Den här lektionen tar upp olika sätt att logga in i Canvas via en webbläsare. Om du använder Canvas med en institution, kommer du att logga in antingen från institutionens hemsida eller genom att använda deras direkta Canvas-URL. Canvas Network konto loggar också in med en Canvas URL. Du kan även använda Canvas-URL:n för att logga in i appen Canvas Mobile Student.

Du måste ha ett konto för att logga in i Canvas.

  • Om du är knuten till ett institut som använder Canvas och inte vet ditt användarnamn och lösenord, kontakta din webbplatsadministratör.
  • Om du har en kod eller en hemlig URL för att gå med i en kurs kan du läsa om hur du skapar ett Canvas-konto.

Obs! Om du har problem med att logga in på Canvas, se avsnittet felsökning i den här lektionen.

Inloggningsfelsökning

Om du har problem med att logga in på ditt konto, här är några tips:

  • Kontrollera att du använder rätt Canvas-URL för ditt konto. Du kan söka efter dina Canvas URL:er genom att använda sökverktyget på Instructure-webbplatsen eller från inloggningssidan Free-for-Teacher.
  • Om du använder mer än ett Canvas-URL (t.ex. en för din institution och en för Canvas Network), se till att du använder rätt användarnamn och lösenord för varje Canvas-webbadress.  
  • Om ditt användarnamn och lösenord har getts till dig från din institution och du har problem med att logga in, kontakta din institution. (Din institution kan ha ändrat dina inloggningsuppgifter.)
  • Om du saknar inloggningsuppgifter och lösenord måste du kanske skapa ett konto.
  • Om du har glömt ditt lösenord, kan du kanske återställa ditt lösenord.

Få tillgång till Canvas via Institutionen

Vissa institutioner har Canvas på sin hemsida, så du kanske bara behöver logga in på din institutions interna system för att få tillgång till Canvas.

Få tillgång till Canvas via Canvas URL

Vissa institutioner loggar in dig på Canvas genom att använda direktlänken till deras Canvas URL. I ett webbläsarfönster anger du din Canvas URL. Din Canvas-inloggningssida visas i fönstret.

Hitta Canvas-URL via kursinbjudan

Se Kursinbjudan

Om du inte vet din institutions Canvas-URL, kan du hitta en länk till sidan i din kursinbjudan-mejl genom att klicka på knappen Kom igång (Get Started).

Anslut till Canvas via Sök efter skola (School Search)

Ange URL

Om du inte kan hitta din institutions Canvas URL öppnar du ett webbläsarfönster och anger www.instructure.com/canvas/login/free-for-teacher.

Sök efter skola

Hitta din skola genom att söka efter skolans namn i fältet Sök efter skola (Search School).

Välj skola

När din skolas fullständiga namn visas klickar du på namnet. Du kommer att dirigeras till din skolas inloggningssida för Canvas. När du loggat in visas Canvas-URL:n i webbläsarmenyn.

Anslut till Canvas via ett kostnadsfritt konto

Ange URL

För att logga in på ett kostnadsfritt Canvas-konto öppnar du ett webbläsarfönster och anger www.instructure.com/canvas/login/free-for-teacher.

Sök efter skola

Ange din e-postadress [1] och lösenord [2]. Klicka på länken Logga in (Login) [3]. Du kommer att dirigeras till sidan för det kostnadsfria kontot när du använder dina inloggningsuppgifter.

Respektive institution har godkänt alla skärmbilder från sina webbplatser för användning i den här lektionen.

Was this article helpful? Yes No
Embed this guide in your Canvas course:

Note: You can only embed guides in Canvas courses. Embedding on other sites is not supported.