Hur ser jag meddelanden som student?

På indexsidan för meddelanden kan du se och filtrera meddelanden i din kurs. Du kan även ta emot nya meddelanden via Canvas-aviseringar,visa meddelandet på översikten över senaste aktiviteter (Recent Activity Dashboard), eller visa meddelanden på att-göra-listan.

Om stegen i den här lektionen inte matchar det som visas i din kurs bör du lära dig hur du använder gränssnittet för Ny design för Meddelanden.

Öppna Meddelanden

Öppna Meddelanden

I kursnavigering, klicka på länken Meddelanden (Announcements).

Visa meddelanden

I Meddelanden kan du se alla meddelanden i din kurs.

Meddelanden listas i omvänd kronologisk ordning där det senaste visas först och äldre meddelanden visas längst ner.

Varje meddelande inkluderar rubriken på meddelandet [1], bilden på användaren som postade meddelandet [2], en oläst indikator nära olästa meddelanden [3], meddelandets postningsdatum [4] och antalet olästa/totalt antal svar i meddelandet [5].

Obs! Om ett meddelande visar bokstaven U istället för en profilbild, importerades eller kopierades meddelandet från en annan kurs i Canvas. Dessutom inkluderar kopierade meddelanden inte ett postad datum och tidpunkt.

Filtrera meddelanden

Filtrera meddelanden

För att endast se olästa eller alla meddelanden, använd den rullgardinsmenyn för filter [1]. För att söka efter ett meddelande, kan du också ange en meddelanderubrik, ett användarnamn eller ett nyckelord i Sök (Search)-fältet [2].

Visa externa flöden

Visa externa flöden

För att se alla externa flöden och prenumererar på RSS-flödena, klicka på länken Externa flöden (External feeds).

Visa meddelande

Visa meddelande

För att se ett meddelande, klicka på namnet på meddelandet.