Hvordan aktiverer jeg anvendelsesområder for en udvikler-API-nøgle på en konto?

Som en del af oprettelsen af nye udvikler-API-nøgler eller redigering af eksisterende udvikler-API-nøgler på din konto kan du tilpasse den adgang, API-nøglen får. Håndhævelse af anvendelsesområder giver dig mulighed for at kontrollere direkte adgang og specifikke API-slutpunkter for tredjepartsværktøjer, som er knyttet til din institution.

Som standard er håndhævelse af anvendelsesområder deaktiveret, når der oprettes en ny udvikler-API-nøgle, der giver tokens adgang til alle slutpunkter, som er tilgængelige for den autoriserende bruger. Anvendelsesområder kan dog til enhver tid redigeres for en udvikler-API-nøgle og adgangstokens for den autoriserende bruger kan opdateres på passende vis.

Bemærk:

  • Administration af udvikler-nøgler er en kontotilladelse. Hvis du ikke kan administrere udvikler-nøgler, er denne tilladelse ikke blevet aktiveret for din brugerrolle.
  • Udvikler-nøgler er ikke tilgængelige i underkonti.

Åbn konto

Åbn konto

I Global Navigation skal du klikke på Admin linket [1], klik derefter på kontonavnet [2].

Åbn udvikler-nøgler

Åbn udvikler-nøgler

Klik på Kontonavigation i linket Udvikler-nøgler (Developer Keys).

Tilføj udvikler-nøgle

Tilføj udvikler-nøgle

Klik på knappen Tilføj udvikler-nøgle (Add Developer Key).

Tilføj API-nøgle

Tilføj API-nøgle

Klik på muligheden Tilføj API-nøgle (Add API Key).

Håndhæv anvendelsesområder

Håndhæv anvendelsesområder

Når du har udfyldt oplysningerne for udvikler-nøglerne, skal du klikke på knappen Håndhæv anvendelsesområder (Enforce Scopes).

Tillad Inkluder parametre

Tillad Inkluder parametre

For at tillade brug af alle "inkluderer"-parametre for denne nøgle skal du markere afkrydsningsfeltet Tillad Inkluder parametre (Allow Include Parameters).

"Inkluderer"-parametre kan give adgang til yderligere data, som ikke er inkluderet i Slutpunkt-tabellen.

Søg slutpunkter

Søg slutpunkter

For at søge efter et specifikt slutpunkt skal du skrive navnet på slutpunktet i feltet Søg slutpunkter (Search Endpoints) [1].

For at se alle tilgængelige slutpunkter skal du rulle gennem Slutpunkt-tabellen [2].

Vælg Skrivebeskyttede slutpunkter

Vælg Skrivebeskyttede slutpunkter

For at give skrivebeskyttet adgang til udvikler-nøglen skal du markere afkrydsningsfeltet Kun til læsning (Read only). Tabellen vil automatisk opdatere og vælge alle anvendelsesområder, der indeholder skrivebeskyttede slutpunkter.

Vælg individuelle slutpunkter

Du kan give brugerdefineret adgang til udvikler-API-nøglen. Klik på et vilkårligt anvendelsesområdenavn for at se tilgængelige slutpunkter [1]. Vælg de ønskede slutpunkter ved at markere afkrydsningsfeltet ud for slutpunktets navn [2]. Anvendelsesområdets navnelinje opdateres for at vise oversigten over den kollektivt valgte slutpunktsadgang [3].

Gem nøgle

Gem nøgle

Klik på knappen Gem (Save).