Hvordan opretter jeg en global besked i en konto?

Globale beskeder giver dig mulighed for at kontakte alle eller specifikke brugere inden for en konto eller underkonto ved hjælp af en besked. Hvis der fx vil være en tidsperiode med opdateringer eller nedetid for kontoen, så kan du informere brugerne om det på forhånd, så de kan planlægge i overensstemmelse hermed.

Globale beskeder vises fra alle konti, der er forbundet med en bruger, og vises i brugerens oversigt. Hvis du vælger indstillingen for at sende en meddelelse, kan brugere, der har aktiveret præferencen Globale beskeder, også modtage varslinger om globale beskeder via deres foretrukne meddelelsestype. Globale beskeder og meddelelser sendes kun til brugere med aktive tilmeldinger i den aktuelle periode.

Hvis en bruger har en konto hos flere institutioner, kan brugeren se flere beskeder. For at hjælpe med at differentiere mellem beskeder på konto- og underkontoniveauer, angiver beskeden også, hvilken konto eller underkonto, der sendte den globale besked.

Du kan oprette fem forskellige typer beskeder: advarsel, fejl, information, spørgsmål eller kalender. Når der oprettes en ny global besked, vises oplysninger som standardbeskedtype. For at lære mere om beskedtyperne og hvordan de vises for brugere, henvises der til ressourcedokumentet Globale beskedtyper.

Globale beskeder kan vises inden for et bestemt datointerval. Når en besked passerer sin startdato, er beskeden umiddelbart synlig i hver brugers oversigt og kan afvises af brugeren.

Om nødvendigt kan du også redigere teksten i en global besked, fx for at rette stavefejl. Start- og slutdatoen kan også redigeres, indtil beskedens faktiske start- eller slutdato.

Bemærk:

  • Når brugere ikke er tilmeldt til nogen fag, kan de se beskeder fra rodkontoen. De kan kun se underkontobeskeder, når de er blevet tilføjet til et fag i underkontoen. Det er ikke nødvendigt, at fag er offentliggjort, for at brugere kan se underkontobeskeder.
  • Theme Editors primærfarve er forbundet med information, spørgsmål og kalendermeddelelser. Dog kan advarsels- og fejlfarver ikke ændres.
  • Enhver redigering af en eksisterende Global besked efter startdatoen vil ikke tvinge beskeden til at blive vist igen for brugere, der allerede har afvist den. Eventuelle væsentlige ændringer af den globale besked skal oprettes som en ny Global besked, så den vises igen for alle brugere.
  • Globale beskeder vises ikke til brugere med manuelt afsluttede og inaktive tilmeldinger.
  • Globale beskeder vises i kronologisk rækkefølge, hvor den nyeste besked vises øverst på siden.

Åbn konto

Åbn konto

Klik på linket Admin [1], og klik derefter på kontoens navn [2].

Åbn kursusindstillinger

Åbn kursusindstillinger

I Kontoindstillinger skal du klikke på Indstillinger (Settings) linket.

Bemærk: For at sende en besked i en underkonto skal du klikke på linket Underkonti (Sub-Accounts), vælge en underkonto og derefter klikke på underkontoens link Indstillinger (Settings).

Åbn fanen Beskeder

Klik på fanen Beskeder (Announcements).

Tilføj en ny besked

Tilføj en ny besked

Klik på knappen Tilføj ny besked (Add New Announcement).

Tilføj detaljer til beskeden

I feltet Titel (Title) [1] skal du skrive titlen på beskeden.

I feltet Beskedtype (Announcement Type) [2] skal du indstille beskedtypen (advarsel, fejl, information, spørgsmål eller kalender).

I feltet Besked (Message) [3] skal du skrive beskeden ved hjælp af Rich Content Editor. Rich Content Editor indeholder en ordtællingsvisning under tekstboksens nederste højre hjørne.

I sektionen Vis til (Show to) [4] skal du vælge roller for de brugere, der skal se meddelelsen. Du kan vælge både fag- og kontoroller. Valg af en rolle vil sende en meddelelse til alle de brugere, der har denne rolle i alle fag. Hvis der ikke vælges nogen roller, vises beskeden for alle med et fag i den oprindelige konto eller underkonto.

Bemærk: Hvis din institution er tilknyttet til en tillidskonto, kan du vælge kun at vise beskeden til brugere inden for det aktuelle domæne.

Vælg start- og slutdatoer

Vælg start- og slutdatoer

Vælg start- og slutdato for beskeden ved at indtaste i felterne, eller vælg Kalenderikonerne (påkrævet).

Send beskedmeddelelse

Send beskedmeddelelse

Hvis du vil sende en meddelelse direkte til brugere, når beskeden starter, skal du klikke på afkrydsningsfeltet Send meddelelse direkte til brugerne, når beskeden starter (Send notification directly to users when announcement starts). Brugere, der har aktiveret præferencen for Global besked, modtager en meddelelse, når beskeden starter.

Offentliggør besked

Offentliggør besked

Klik på knappen Offentliggør besked (Publish Announcement).

Se globale beskeder

Se globale beskeder

Se den globale besked. Beskeden indeholder navnet på din konto eller underkonto.

Administrer besked

Administrer besked

Hvis du vil redigere din globale besked, skal du klikke på Rediger-ikonet [1]. Hvis du vil slette din globale besked, skal du klikke på Slet-ikonet [2].