Hvordan uploader jeg brugerdefinerede JavaScript- og CSS-filer til en konto?

I Canvas kan du benytte Tema Editor til at brande din konto. Ikke desto mindre, hvis du ønsker at anvende yderligere branding, der for øjeblikket ikke er understøttet i Tema Editor, kan du uploade brugertilpassede cascading style sheets (CSS) og JavaScript (JS) filer til din konto. Filerne er placeret direkte hos Canvas. Ethvert tema, der anvendes på kontoen, gælder også for alle underkonti, selvom du kan uploade CSS- / JS-filer til individuelle underkonti.

Tema Editor understøtter desktop og mobil upload filer. Standard CSS/JS filer er anvendt for HTML sider i Canvas desktop applikation, der kan inkludere log ind siden for mobile enheder. Mobile CSS/JS filer er kun anvendt for bruger indhold vist indenfor Canvas iOS eller Androidapps, så vel som tredje parts apps, der benytter Canvas API, men mobile filer anvendes ikke for bruger indhold vist i mobile browsere.

Brugerdefinerede JavaScript- og CSS-filer er underlagt samme brandingnedarvningregler for konto og underkonto, som når du opretter et tema i Theme Editor.

Før tilføjelse af brugertilpassede JavaScript- og CSS-filer skal du kontakte din Customer Success Manager for at aktivere branding for din konto eller underkonti. Når tilpasset branding er aktiveret, er muligheden for at uploade tilpassede CSS- og JS-filer tilgængelig på kontoen og alle underkonti.

Risici med brugerdefineret fil

Hvis du ikke kan bruge de indbyggede Theme Editor-indstillinger til branding, skal du være opmærksom på de dermed forbundne risici ved at bruge brugerdefinerede filer, hvilket kan medføre tilgængelighedsproblemer eller konflikter med fremtidige Canvas opdateringer:

  • Du skal have en avanceret forståelse af JavaScript og CSS og skal opretholde din egen kode.  
  • Brugerdefinerede filer kan være i konflikt med fremtidige ændringer i Canvas DOM (f.eks.: elementsklassenavne eller HTML-struktur) og understøttes derfor ikke. Instructure frasiger sig ethvert ansvar for eventuelle ændringer i dine brugerdefinerede tilsidesæt-filer.
  • Du er ansvarlig for at gennemse guidelines til webadgang for at sikre, at dine filer overholder alle test for webadgang eller andre overholdelsesstandarder, der kan være nødvendige i din jurisdiktion. Du er ansvarlig for at gøre dine ændringer tilgængelige for skærmlæsere, brugere med behov for tekstkontrast og farvekontrast, og brugere, der er afhængige af High Contrast Styles som en brugerfunktionsindstilling.
  • Når du eksperimenterer med tilpasset branding, skal du altid bekræfte dine brandingsændringer i din institutions beta-miljø eller test-miljø.

 

Bemærkninger:

  • Theme Editor er ikke tilgængelig for gratis-for-lærer-konti.
  • Hvis du er underkontoadministrator, og linket Temaer ikke er synligt i kontonavigation, er temaer ikke blevet aktiveret for underkonti. Hvis CSS/JS Upload-fanen ikke er synlig, er filoverførsel ikke blevet aktiveret til underkonti.

Åbn konto

Åbn konto

I Global Navigation skal du klikke på Admin linket [1], klik derefter på kontonavnet [2].

Åbn temaer

Åbn Theme Editor

I Kontonavigation skal du klikke på Temaer (Themes) linket.

Bemærk: Hvis underkontoens temaer er aktiveret, vil hver underkonto også inkludere et Temaer (Themes) link. For at åbne Theme Editor for en underkonto, skal du klikke på linket Underkonti (Sub-Accounts) for at finde og åbne underkontoen, og klik derefter på underkontoens link Temaer (Themes).

Åbn tema-skabelon

Hvis du endnu ikke har et Canvas-tema til din konto, skal du bruge en skabelon til at oprette et nyt tema. Du kan vælge mellem standard Canvas-skabelon, en minimalistisk skabelon og en stat U.-skabelon. Hvis din kundechef har aktiveret den folkeskolespecifikke funktionsindstilling, vises folkeskoletemaet også som en skabelon.

For at oprette et nyt tema, skal du føre musen henover en skabelon og klikke på knappen Åbn i Theme Editor (Open in Theme Editor) [1], eller klikke på knappen Tilføj tema (Add Theme) [2] og vælge skabelonen fra listen.

Åbn gemt tema

Åbn gemt tema

Hvis du tidligere har oprettet og gemt et tema, kan du til enhver tid redigere de gemte temaer. Gemte temaer vises i sektionen Mine temaer (My Themes). For at åbne et gemt tema, skal du føre musen henover navnet på temaet og klikke på knappen Åbn i Theme Editor (Open in Theme Editor) [1].

Hvis du vil oprette et nyt tema baseret på et gemt tema, skal du klikke på knappen Tilføj tema (Add Theme) [2] og vælge navnet på det gemte tema fra listen [3]. Denne indstilling hjælper dig med at undgå overskrivning af dit tidligere gemte tema.

Åbn fanen Upload

Åbn fanen Upload

Klik på knappen i Theme Editor-sidepanelets fane Upload.

Overfør brugertilpassede filer

Upload brugerdefinerede CSS- / JavaScript-filer

For at overføre filer til Canvas skrivebordsprogrammet, skal du finde CSS-fil / JavaScript-filoverskrifterne [1]. Hvis du vil overføre filer til brugerindhold i Canvas mobil- og tredjepartsapps, skal du finde CSS-fil- / JavaScript-filoverskrifterne [2].

Find den filtype, du vil overføre, og klik på knappen Vælg (Select) [3], og find derefter filen på din computer.

Find yderligere filer til overførsel, hvis det kræves.

Forhåndsvisning af tema

Forhåndsvisning af tema

For at forhåndsvise dit tema, skal du klikke på Forhåndsvisning af dine ændringer (Preview Your Changes) knappen.

Canvas vil generere forhåndsvisning af komponenterne baseret på dine overførte filer.

Administrer filer

Administrer filer

For at administrere dine filer, skal du igen klikke på fanen Overfør (Upload) [1].

For at fjerne og overføre en ny fil, klik på ikonet Fjern (Remove) [2]. Du kan foretage yderligere ændringer og overføre din revideret fil.

For at se koden for din fil, klik på linket Se vil (View File) [3]. Da filen er gemt direkte i Canvas, skal du bruge dette link, hvis du nogensinde har brug for at downloade filen.

Gem tema

Gem tema

Når du er tilfreds med dine skabelonændringer, gem dit tema ved at klikke på knappen Gem tema (Save Theme).

Opret temanavn

Opret temanavn

Hvis du har ændret et tema fra en skabelon, opretter temaredigeringen en kopi af temaet. Skabeloner kan ikke redigeres direkte. I navnefeltet for temaet [1] skal du indtaste et navn for dit tema. Klik på knappen Gem tema (Save Theme) [2].

Bemærk: Hvis du redigerede et tidligere gemt tema, overskrives den forrige version af temaet og der bruges det samme temanavn.

Anvend tema

Anvend tema

For at anvende dit tema i din konto, klik på knappen Anvend tema (Apply theme) [1].

For at forlade temaet og vende tilbage til siden Temaer, klik på knappen Luk (Exit) [2]. Du kan når som helst åbne temaet og anvende det på din konto.

Bemærk: Hvis din konto tillader, at underkonti tilpasser deres egne temaer, vil eventuelle gældende ændringer også filtrere ned til eventuelle tilknyttede underkonti. Canvas viser status for dine Theme Editor-opdateringer. Når processen for hver underkonto er fuldført, forsvinder underkontoen fra fremskriftsvinduet. Når alle underkonti er blevet opdateret, omdirigeres Theme Editor til siden Temaer.