Hvordan opretter jeg brugere til en konto?

Du kan føje nye brugere til din konto. Brugere kan kun tilføjes på kontoniveau. Kun rodkontoadministratorer kan føje brugere til en konto.

Hvis du bruger SIS-import, behøver du ikke at tilføje nogen brugere til din konto, da de kan tilføjes via dit Student Information System (SIS).

Kontoinvitationer

Når en brugerkonto tilføjes manuelt, giver Canvas mulighed for at generere en kontoinvitation. Hvis denne invitation sendes, opfordres brugeren til at gennemføre tilmeldingsprocessen ved at oprette en adgangskode. Når brugeren har en konto, kan brugeren også føjes til et fag. Hvis en bruger bliver inviteret til et fag uden at have en konto, skal brugeren oprette en konto, inden faginvitationen kan accepteres.

Når brugere manuelt inviteres til et fag, kan de se faginvitationslinket i deres e-mail og klikke på det for at se en forhåndsvisning af Canvas-faget. For officielt at acceptere skal de klikke på en Accept-knap i Canvas-grænsefladen. Hvis du foretrækker at deaktivere fageksempler og lade brugere deltage i faget automatisk, når de ser Canvas-faget, bedes du kontakte din Customer Success Manager for at deaktivere forhåndsvisning af invitationer.

E-mailadresser

Canvas identificerer brugere via e-mailadresse. Når studerende tilføjes til et fag, forsøger Canvas at afstemme eventuelle e-mailadressekonflikter, når brugeren logger på faget:

 • Hvis brugeren ikke har et brugernavn i fagets rodkonto, linkes brugerens e-mailadresse til en anden bruger inden for kontoen, eller institutionen bruger ikke delegeret godkendelse, hvis åben tilmelding er aktiveret, og der oprettes en konto til brugeren. Tilføjelse af en e-mailadresse, der ikke allerede er linket til en konto, fungerer kun, hvis åben registrering er aktiveret.
 • Hvis e-mailadressen allerede er knyttet til en konto, bliver den studerende bedt om at logge ind på Canvas ved hjælp af den eksisterende e-mailadresse.
 • Nogle gange kan en studerende bruge flere e-mailadresser i Canvas. Hvis en studerende svarer på en kontoinvitation på én e-mailadresse, men er logget ind på Canvas ved hjælp af en anden e-mailadresse, bliver den studerende spurgt, om han eller hun vil linke begge adresser til den samme konto. 

Bemærkninger:

 • Du kan også tilføje en bruger til en underkonto ved at føje dem til et fag, der er knyttet til underkontoen.
 • Hvis aktiveret for din institution, kan du oprette midlertidige tilmeldinger. Midlertidige tilmeldinger lader dig give en bruger adgang til en anden brugers fag i en specifik periode.

Åbn konto

Åbn konto

I Global Navigation skal du klikke på Admin linket [1], klik derefter på kontonavnet [2].

Åbn Deltagere

Åbn Deltagere

I Kontonavigation skal du klikke på linket Deltagere (People).

Tilføj bruger

Tilføj ny bruger

Klik på knappen Tilføj deltagere (Add People).

Tilføj brugeroplysninger

Tilføj brugeroplysninger

Udfyld de følgende felter:

 • Fuldt navn [1] bruges til karaktergivning, SIS-import og andre administrative elementer.
 • Visningsnavn [2] er det, andre brugere vil se i diskussioner, meddelelser osv. Brugeren kan indstille sit eget visningsnavn, hvis denne indstilling er aktiveret.
 • Sorterbart navn [3] er brugerens efternavn, fornavn som standard. Dette navn vises på sorterede lister, og administratorer kan søge efter det.
 • E-mail [4] bruges som brugerens standard-e-mailadresse i Canvas. E-mails bruges til at sende fagmeddelelser.
 • SIS-ID [5] er brugerens SIS-ID. Dette felt bruges kun til institutioner, der bruger SIS-import, og vises kun for dig, hvis du har de korrekte SIS-tilladelser på kontoniveau.
 • E-mail brugeren om denne kontooprettelse [6] er en indstilling, der kan sende brugeren en e-mail om hans eller hendes nye konto. Denne indstilling er som standard valgt. Hvis du ikke ønsker, at brugeren skal underrettes om kontoen, skal du fjerne markeringen i dette afkrydsningsfelt.

Tilføj bruger

Tilføj bruger

Klik på knappen Tilføj bruger (Add User).