Hvordan konfigurerer jeg selvtilmelding via Canvas-autentifikation for en konto?

Som standard kan brugerne logge direkte ind i Canvas ved brug af Canvas-autentifikation. Alle Canvas-brugere skal dog have en Canvas-konto, før de kan logge ind på Canvas.

Canvas-autentifikation indeholder en mulighed kaldet selvtilmelding, som viser et tilmeldingsbanner på din kontos loginside, som giver brugerne mulighed for at oprette deres egne Canvas-konti. Som standard er Canvas-autentifikation aktiveret for alle institutioner, men selvtilmelding er deaktiveret. Du kan også kræve, at brugerne udfylder en Captcha-formular, inden de gennemfører tilmeldingsprocessen. Du kan også kræve multi-faktor-autentificering (MFA).

Bemærk, at Canvas-autentifikation kan bruges uden selvtilmelding. For eksempel ønsker nogle institutioner at oprette brugerkonti med et informationssystem for studerende (SIS) og importere SIS-data ind i Canvas, men tillade brugere at logge ind ved hjælp af standard Canvas-loginsiden. Canvas-autentifikation understøtter også Single Sign On (SSO) autentifikation, som giver dig mulighed for at tilpasse dine loginoplysninger og kan bruges i tillæg til tredjeparts autentifikationsudbydere.

Selvtilmeldingskonti

Du kan tillade selvtilmelding for alle brugerroller (studerende, instruktører, observatører) eller kun observatørroller.

  • Konti for studerende: Selvtilmelding bruges, når brugere tilmelder sig selv. Når brugere tilmelder sig som studerende, er en tilmeldingskode påkrævet for at få adgang til faget. Selvtilmelding opretter tilmeldingskoden, som instruktører kan give de studerende til at tilmelde sig til faget. Lær mere om selvtilmeldingsmuligheder i din konto.
  • Instruktørkonti: Instruktører kan tilmelde sig til en Canvas-konto gennem selvtilmelding, hvis din institution ikke allerede opretter instruktørkonti.
  • Observatørkonti: Forældre og andre brugere, der ønsker at observere en studerende, tilmelder sig til Canvas gennem observatørrollen.

 

Bemærk:

  • Canvas-autentifikation kan kun slettes fra autentifikationssiden, hvis en anden tredjeparts autentifikationudbyder er blevet aktiveret. Hvis den eneste eksisterende autentifikationsudbyder slettes, vil Canvas-autentifikation blive gendannet som standardleverandør.
  • Autentifikationsadgangskoder for Canvas kræver mindst otte tegn.
  • Hvis indstillingen Alle kontotyper er valgt, anbefales det at kræve, at brugerne udfylder en Captcha-formular for at undgå, at spam-brugere opretter konti.

Åbn konto

Åbn konto

Klik på linket Admin [1], og klik derefter på kontoens navn [2].

Åbn Autorisation

Åbn Autorisation

I Kontonavigation skal du klikke på linket Godkendelse (Authentication).

Konfigurer selvtilmelding

Konfigurer selvtilmelding

Som standard er selvtilmelding deaktiveret. For at aktivere selvtilmelding skal du vælge radioknappen for din kontos tilmeldingstype.

For at tillade selvtilmelding for alle brugere, skal du vælge muligheden Alle kontotyper (All Account Types) [1]. For at begrænse selvtilmelding til observatører (herunder forældre), skal du vælge muligheden Kun observatørkonti (Observer Accounts Only) [2].

For at kræve, at brugerne udfylder en Captcha-formular, før tilmeldingsprocessen er afsluttet, skal du markere afkrydsningsfeltet Kræv Captcha til selvtilmelding (Require Captcha for Self Registration) [3].

Canvas håndhæver MFA svarer funktionelt til, at afkrydsningsfeltet "MFA påkrævet" er aktiveret i ældre brugergrænseflader.

For at få Canvas til at håndhæve MFA, skal du vælge indstillingen Canvas håndhæver MFA (Canvas enforces MFA) [4].  

For at brugeren kan tilmelde sig skal du vælge indstillingen Brugeren kan tilmelde sig MFA (User can opt in to MFA) [5].

Bemærk: Hvis indstillingen Alle kontotyper er valgt, anbefales det at kræve, at brugerne udfylder en Captcha-formular for at undgå, at spam-brugere opretter konti.

Gem selvtilmelding

Gem selvtilmelding

Klik på knappen Gem (Save).