Hur använder jag Komma igång-guiden för e-portfölj som student?

E-portföljens komma igång-guide vägleder dig under processen att skapa din e-portofölj.

Obs! Den här lektionen visar hur du använder Canvas e-portföljer i ditt användarkonto. Om e-portföljerna i ditt användarkonto visas annorlunda än på bilderna i den här lektionen, läs om hur du använder Canvas Student e-portföljer.

Öppna e-portföljer

Öppna e-portföljer

I den globala navigeringen klickar du på länken Konto (Account) [1] och sedan på länken e-portföljer (ePortfolios) [2].

Öppna e-portfölj

Öppna e-portfölj

Klicka på namnet på en e-portfölj.

Öppna Komma igång-guide

Öppna Komma igång-guide

Klicka på länken Komma igång-guide (Getting Started Wizard).

Visa Komma igång-guide

Komma igång-guiden dyker upp för att visa dig grunderna i din e-portfölj. Du kan läsa om Introduktionen, Portföljsektioner, Sektionssidor, Lägga till inlämningar, e-portföljinställningar och Låt oss göra det. För att stänga Komma igång-guiden, klicka på ikonen Stäng.

Visa introduktion

Din ePortölj är ett sätt att visa upp ditt arbete för dina studiekamrater, instruktörer och möjliga arbetsgivare. De består av sektioner och sidor som kan anpassas och du kan lägga till och ta bort olika typer av information.

Visa Portföljsektioner

Portföljsektionerna är dina navigeringslänkar för din portfölj. Varje sektion kan ha flera sidor inuti. Du kan ordna sektionerna genom att klicka på länken Ordna sektioner (Organize Sections). Du kan också byta namn genom att klicka på penn-ikonen, arrangera om sektioner genom att klicka och dra eller radera sektioner genom att klicka på x-ikonen.

Se Sektionssidor

Sektionssidorna är del av sektionslänkarna. För att ordna eller lägga till sidor, klicka på länken Ordna/hantera sidor (Organize/Manage Pages). Du kan också byta namn på en sida genom att klicka på penn-ikonen, arrangera om sektioner genom att klicka och dra eller radera sektioner genom att klicka på x-ikonen.

Visa Lägg till inlämningar

Du kan lägga till uppgifter till din portfölj från klasser du tar och klasser du har tagit. Du kanske har lagt märke till att längst ner på sidan är en lista med senaste inlämningar från dina klasser. Du kan snabbt lägga till inlämningar till nya sidor i din portfölj från denna sida. Klicka bara på inlämningen du vill lägga till och en enkel dialogruta visas.

Se Portföljinställningar

För att ändra din e-portföljs inställningar, klicka på länken e-portföljsinställningar (ePortfolio Settings). Du kan byta namn på portföljen och ändra om den är offentlig elelr privat. Privata portföljer är endast synliga för dem som du beviljar åtkomst.

Visa Låt oss gör det

Redo att sätta igång? DU kan alltid gå tillbaka till denna guide från valfri sida genom att klicka på länken "Hjälp Hur gör jag...?" ("Help How Do I...?").

0 Likes
Was this article helpful? Yes No