Hoe beheer ik thema's voor een account?

Voor elk Canvas-account wordt een standaard Canvas-thema weergegeven. Als beheerder kun je thema's maken en beheren met behulp van Canvas-sjablonen, maar je kunt ook een thema maken dat specifiek voor jouw organisatie ontworpen is.

Huis(stijlen) worden gehost op accountniveau, waarbij subaccounts en de daaraan gekoppelde cursussen standaard de stijl van het account overnemen. Je kunt er ook voor kiezen dat subaccounts gebruikmaken van de Theme Editor om hun eigen aangepaste thema's te maken. Wanneer de Theme Editor wordt ingeschakeld voor subaccounts, neemt elk ontwerpelement dat niet specifiek wordt gewijzigd het ontwerp op accountniveau over.

Opmerkingen:

  • Als je beheerder van een subaccount bent en de link Thema's niet zichtbaar is in Accountnavigatie, is Thema's niet ingeschakeld voor subaccounts.
  • Standaard nemen onderliggende consortiumaccounts het thema over dat is toegepast in het bovenliggend account. Maar een onderliggend consortiumaccount kan wel zelf een nieuw thema maken.
  • Als je een andere stijl wilt toepassen, een stijl die nog niet in de Theme Editor wordt ondersteund, kun je aangepaste CSS- (Custom Cascading Style Sheets) en JS- (JavaScript)-bestanden naar je account upload....

Account openen

Account openen

Klik in Globale navigatie op de link Beheerder (Admin) [1] en klik daarna op de naam van het account [2].

Thema's openen

Theme Editor openen

Klik op de link Thema's (Themes) in Accountnavigatie.

Opmerking: Als er subaccountthema's zijn ingeschakeld, heeft elk subaccount een link Thema's (Themes). Als je de Theme Editor wilt openen voor een subaccount, klik je op de link Subaccounts (Sub-Accounts) om te zoeken naar het subaccount en dat te openen, waarna je op de link Thema's (Themes) van het subaccount klikt.

Themasecties bekijken

De pagina Thema's bevat alle beschikbare sjablonen en opgeslagen thema's voor je organisatie.

Alle standaardthema's voor Canvas worden weergegeven in de sectie Sjablonen [1]. Standaardsjablonen worden door beheerders gebruikt als uitgangspunt voor het maken van hun eigen thema's. Deze kunnen niet worden verwijderd.

Nadat een thema in je account opgeslagen, wordt op de pagina de sectie Mijn thema's weergegeven [2]. Hier zie je alle voor het account opgeslagen thema's.

Thema openen

Je kunt een thema openen en bekijken door de muisaanwijzer boven het thema te houden en op de knop Openen in Theme Editor (Open in Theme Editor) [1] te klikken.

Thema maken

Als je een thema wilt maken, open en wijzig je de gewenste sjabloon [1] of klik je op de knop Thema toevoegen (Add Theme) [2]. Je kunt ook een thema maken op basis van een opgeslagen sjabloon.

Huidig thema bekijken

Nadat een thema aan het account is toegevoegd, wordt het thema gemarkeerd als het huidige thema. Het huidige thema wordt weergegeven met een groene balk en een vinkje onder de naam van het thema. Als een account meerdere opgeslagen thema’s heeft, wordt het huidige, actieve thema als eerste weergegeven.

Als je een ander thema wilt toepassen, open je een van de andere opgeslagen thema's of maak je een nieuw thema voor het account.

Meerdere actieve thema's bekijken

Als er voor meerdere thema's een informatiepictogram [1] wordt weergegeven, bevat elk thema dezelfde reeks waarden die als het huidige thema worden toegepast. Als je een van de thema's wilt verwijderen, selecteer je dat thema en klik je op het pictogram voor verwijderen.

Thema verwijderen

Klik op het pictogram voor verwijderen om een opgeslagen thema te verwijderen.

Opmerking: Het huidige thema kan niet worden verwijderd Als je het huidige thema wilt verwijderen, open je een van de andere opgeslagen thema's of maak je een nieuw thema voor het account.