Welke inschrijvings- en registratie-opties voor gebruikers zijn er beschikbaar in Canvas?

Als accountbeheerder kun je verschillende inschrijvings- en registratie-opties voor je account instellen. Tot de beschikbare opties behoren zelfinschrijving, zelfregistratie en open registratie.

Zelfinschrijving

Zelfinschrijving

Zelfinschrijving is een methode voor open inschrijving waarmee cursisten een geheime URL of code kunnen gebruiken om deel te nemen aan een cursus. Voor deze optie moeten cursisten een bestaand Canvas-account hebben. De meeste organisaties maken voor iedere cursist automatisch Canvas-accounts via SIS-import.

Als je voor een account zelfinschrijving inschakelt, kunnen cursusleiders bij de Cursusinstellingen zelfinschrijving toestaan voor hun cursus om de geheime URL of code te genereren die naar de cursisten wordt verzonden.

Cursusleiders kunnen ook een link toevoegen naar de startpagina van de cursus zodat cursisten op elk gewenst moment aan de cursus kunnen deelnemen. Deze optie werkt ook prima voor cursussen die zijn toegevoegd aan de Public Course Index.

Zelfregistratie

Zelfregistratie

Zelfregistratie is een verificatiemethode via Canvas waarmee gebruikers zonder account zelf een account kunnen maken.

Als je zelfregistratie inschakelt maar cursisten geen Canvas-account hebben, kunnen ze via zelfregistratie hun eigen account maken om in te loggen bij Canvas en deel te nemen aan de cursus.

Open registratie

Open registratie

Met open registratie kunnen cursisten aan een cursus worden toegevoegd, zelfs als de cursisten geen Canvas-account in je organisatie hebben. Cursisten maken hun account tijdens hun inschrijving voor de cursus..

Je kunt open registratie inschakelen in je accountinstellingen.