Hoe kan ik groepen in een account bekijken?

Je kunt bestaande groepen in je account bekijken. Het bekijken van groepen op accountniveau lijkt veel op het bekijken van groepen op cursusniveau. De op accountniveau gemaakte groepen worden gewoon weergegeven onder Groepen in het menu Globale navigatie.

Opmerking: Het bekijken van gebruikersgroepen is een accountmachtiging. Als je geen gebruikersgroepen kunt zien, heeft je beheerder deze optie beperkt.

Account openen

Account openen

Klik in Globale navigatie op de link Beheerder (Admin) [1] en klik daarna op de naam van het account [2].

Personen openen

Personen openen

Klik in Accountinstellingen op de link Personen (People).

Gebruikersgroepen bekijken

Gebruikersgroepen bekijken

Klik op de link Gebruikersgroepen bekijken (View User Groups).

Groepsreeksen bekijken

Nadat je in je account een groepsreeks hebt gemaakt, wordt die groepsreeks weergegeven als een tabblad dat snel toegang biedt tot de informatie over de groepsreeks [1]. Je kunt een groepsreeks ook rechtstreeks bekijken door op de naam van het tabblad te klikken.

Het gemarkeerde tabblad laat zien welke groepsreeks je aan het bekijken bent [2]. Klik op een ander tabblad om een andere groepsreeks te bekijken.

Groepen bekijken

Tijdens het maken van de groepsreeks heb je ook groepen gemaakt, handmatig of automatisch.

Standaard zijn alle groepen samengevouwen op de pagina. Je kunt elke groep uitvouwen en zien welke cursisten er aan elke groep in de groepsreeks zijn toegewezen (indien er cursisten zijn toegewezen) door op de pijl naast de groepsnaam te klikken [1].

Zodra gebruikers aan een groep deelnemen, kun je hun activiteit binnen een groep zien door te klikken op het pictogram Opties van de groep[2] en de link Startpagina van groep bezoeken (Visit Group Homepage) te selecteren [3].

Groepsreeks toevoegen

Groepsreeks toevoegen

Als je een groepsreeks wilt toevoegen, klik je op de knop Groepsreeks toevoegen (Add Group Set).

Groepsreeks beheren

Klik op het pictogram Opties van een groep [1] om die groep te beheren.

Als je de naam van de groep wilt bewerken, klik je op de link Bewerken (Edit) [2]. Als je de groep wilt verwijderen, klik je op de link Verwijderen (Delete) [3].

Opmerking: Op dit moment wordt de link Cursisten willekeurig toewijzen (Randomly Assign Students) niet in accountgroepen ondersteund. Alle gebruikers moeten handmatig aan elke groep worden toegevoegd.