Hoe kan ik het Canvas App Center in een account gebruiken?

Het App Center is je toegang tot krachtige trainingsmiddelen die gemakkelijk te integreren zijn in een Canvas-account of Canvas-cursus. In het App Center kun je opgeven welke externe toepassingen in je Canvas-account moeten worden geïntegreerd. Tools die op accountniveau beschikbaar zijn, zijn ook voor alle cursussen in het account of subaccount beschikbaar.

Account openen

Account openen

Klik op de link Beheerder (Admin) [1] en klik daarna op de naam van het account [2].

Instellingen openen

Instellingen openen

Klik in Accountnavigatie op de link Instellingen.

Apps openen

Apps openen

Klik op het tabblad Apps.

App Center weergeven

Het App Center toont alle apps die in je account beschikbaar zijn [1]. Je kunt ook filteren op geïnstalleerde [2] en niet-geïnstalleerde [3] apps, of je kunt het zoakvak gebruiken om naar een specifieke app te zoeken [4].

App weergeven

App weergeven

Houd de aanwijzer boven een app als je daarvan een korte beschrijving wilt zien. Klik op de app om alle details te zien.

Appdetails weergeven

Op de detailpagina kun je een beschrijving van de app bekijken [1]. Wanneer je klaar bent om de app met de juiste referenties te installeren, kun je de app toevoegen als een tool voor je cursus [2].

Opmerking: Het Canvas App Center bevat niet altijd alle informatie over een app. Je kunt het Edu App Center bezoeken, waar je uitgebreide informatie vindt over de externe app die je wilt configureren.

App-lijst beheren

Voor het beheren van je Edu App Center-whitelist in Canvas klik je op de knop App-lijst beheren (Manage App List). Het toegangstoken synchroniseert de lijst met externe apps op zowel account- als cursusniveau, waarbij alleen toegestane apps uit het Edu App Center worden weergegeven die voor de organisatie zijn ingesteld.

App-configuraties weergeven

Klik op de knop App-configuraties weergeven (View App Configurations) om bestaande apps en configuraties in je cursus te bekijken.

Apps beheren

Apps beheren

Als je configuraties voor een externe app wilt bekijken, klik je op het instellingenpictogram van de app [1]. Als je de app wilt bewerken, klik je op de link Bewerken (Edit) [2]. Klik op de link Plaatsingen (Placements) [3] om plaatsingen voor de app te bekijken. Klik op de link Verwijderen (Delete) [4] als je de app wilt verwijderen.

Om een externe app toe te voegen aan de Rich Content Editor-werkbalk, klik je op de schakelaar Toevoegen aan RCE-werkbalk (Add to RCE toolbar) [5].

Opmerking: Op cursusniveau wordt bij apps die op accountniveau zijn toegevoegd, een slotje weergegeven om aan te geven dat deze apps niet kunnen worden bewerkt.

App-plaatsingen weergeven

App-plaatsingen weergeven

App-plaatselingen toont de plaatsen in Canvas waar je app kan worden gebruikt, waaronder navigatiemenu's, LTI-opdrachten, Rich Content Editor-knoppen en modulelinks. Je kunt voor je account de plaatsingen van externe apps beheren.

Opmerking: Mogelijk wordt het bericht Geen plaatsingen ingeschakeld (No Placements Enabled) weergegeven. Dit bericht geeft aan dat er voor de app geen plaatsingen binnen Canvas zijn opgegeven. Maar de app werkt wel gewoon zoals bedoeld.