Hoe kan ik mijn ondersteuningsaanvragen bekijken in het ondersteuningsportaal van Instructure?

Als veldbeheerder kun je cases weergeven en beheren met de tabel Cases. De tabel Cases toont alle open cases in je account, maar kan worden gefilterd zodat alleen de cases die aan specifieke criteria voldoen worden weergegeven.

Je kunt inloggen op de Veldbeheerconsole op adminconsole.canvaslms.com.

Opmerking: De functies van de Veldbeheerconsole kunnen verschillen afhankelijk van de account- en gebruikersinstellingen. Of je de functies die in deze les worden beschreven kunt zien of gebruiken, is afhankelijk van de machtigingen voor je rol.

Cases openen

Klik op de startpagina van de Veldbeheerconsole op het tabblad Cases.

Cases weergeven

De pagina Cases geeft de tabel Cases weer met de open cases van de accounts die je beheert. Elke case toont een casenummer [1], status [2], onderwerp [3], de gebruiker die de case heeft gemaakt [4], de datum van de laatste wijziging [5], datum en tijd dat de case werd geopend [6], de naam van de eigenaar [7] en de naam van de account [8].

De tabel Cases filteren

Klik op het menu Filteren [1] om de tabel Cases te filteren. Je kunt cases filteren op Instructure-product, status, cases die vandaag zijn gemaakt, cases aan jou toegewezen, onlangs bekeken cases, of getriageerde cases.

Klik op het pictogram voor vastmaken [2] om een filter als standaardweergave voor de pagina Cases vast te zetten.

Klik op het menu Zoeken (Search) [3] om de tabel Cases te doorzoeken. Klik op de knop Vernieuwen (Refresh) [4] om de tabel te vernieuwen.

Een case openen

Klik op het casenummer om een case te openen.