Hoe modereer ik ePortfolios als beheerder?

Als beheerder kun je ePortfolios in je account modereren. De pagina ePortfolio-moderatie toont elke ePortfolio die door Instructure als mogelijke spam wordt geïdentificeerd. Je kunt verifiëren dat deze ePortfolios inderdaad spam zijn, of ze als veilig markeren. Wanneer je een ePortfolio als spam of veilig markeert, geldt deze status voor de hele ePortfolio.

De pagina ePortfolio-moderatie toont alle spam-ePortfolios in je account alsook veilige ePortfolios gemaakt door gebruikers die ook ePortfolios hebben gemaakt die momenteel als spam zijn gemarkeerd.

Elke ePortfolio die door Instructure is gemarkeerd als mogelijke spam of door een beheerder van Canvas als daadwerkelijke spam, is alleen zichtbaar voor de auteur en de beheerders. Auteurs kunnen ePortfolios niet bewerken waarvoor gewaarschuwd is dat ze mogelijk spam zijn of daadwerkelijk als spam zijn gemarkeerd. Als een ePortfolio van een gebruiker als spam is gemarkeerd, kan de gebruiker ook niet langer nieuwe ePortfolios maken.

Opmerkingen:

  • Het modereren van een ePortfolio door een beheerder is een machtiging op accountniveau. Voor het modereren van ePortfolios moet de machtiging Gebruikers - Inhoud modereren zijn ingeschakeld.
  • Wanneer gebruikers via een SIS-upload worden verwijderd, worden hun bijbehorende ePortfolios niet verwijderd. Wanneer je echter gebruikersaccounts in je Canvas-account verwijdert, worden ook hun bijbehorende ePortfolios verwijderd.

Account openen

Account openen

Klik in Globale navigatie op de link Beheerder (Admin) [1] en klik daarna op de naam van het account [2].

ePortfolio-moderatie openen

Klik op de link Machtigingen

Klik op de link ePortfolio-moderatie (ePortfolio Moderation) in Accountnavigatie.

Opmerking: De link ePortfolio-moderatie is alleen zichtbaar voor beheerders met de machtiging Gebruikers - Inhoud modereren.

ePortfolio-moderatie weergeven

Vanaf de pagina ePortfolio-moderatie kun je in je account ePortfolios die als spam zijn geïdentificeerd beheren. Elke ePortfolio geeft de auteur [1], naam [2], zichtbaarheidsstatus [3] en moderatiestatus weer. ePortfolios hebben een van de volgende moderatiestatussen:

  • Moet worden beoordeeld: gemarkeerd als mogelijke spam [4] - De systemen van Instructure hebben deze ePortfolio geïdentificeerd als mogelijke spam en de portfolio moet door de beheerder worden beoordeeld. De ePortfolio is alleen zichtbaar voor de oorspronkelijk auteur en beheerders.
  • Gemarkeerd als spam [5] - Een beheerder heeft deze ePortfolio beoordeeld en als spam beoordeeld. De ePortfolio is alleen zichtbaar voor de oorspronkelijk auteur en beheerders.
  • Gemarkeerd als veilig [6] - Een beheerder heeft deze ePortfolio beoordeeld en als veilig beoordeeld. De portfolio is zichtbaar voor het oorspronkelijk bedoelde publiek.

Opmerking: ePortfolios die als veilig zijn gemarkeerd, worden alleen op deze pagina weergegeven als de ePortfolio deel uitmaakt van een auteursaccount met ten minste één ePortfolio die als spam is gemarkeerd en nog niet alle ePortfolios zijn beoordeeld.

ePortfolio beoordelen

Klik op de naam van een ePortfolio [1] om een ePortfolio te beoordelen.

Als je het profiel van een gebruiker wilt openen, klik je op de naam van de gebruiker [2].  Op de profielpagina kun je aanmeldgegevens beheren of een gebruiker verwijderen.

Opmerking: Wanneer gebruikers via een SIS-upload worden verwijderd, worden hun bijbehorende ePortfolios niet verwijderd. Wanneer je echter gebruikersaccounts in je Canvas-account verwijdert, worden ook hun bijbehorende ePortfolios verwijderd.

ePortfolio met een waarschuwing bekijken

Een ePortfolio waarvoor een waarschuwing voor mogelijke spam is uitgegeven, toont een waarschuwingsbericht dat alleen zichtbaar is voor beheerders en de auteur [1].

Klik op de knop Als veilig markeren (Mark as Safe) [2] om de portfolio als veilig te markeren.

Klik op de knop Als veilig markeren (Mark as Safe) [3] om de portfolio als spam te markeren.

Spam-ePortfolio bekijken

Een ePortfolio die als spam is gemarkeerd, toont een waarschuwingsbericht dat alleen zichtbaar is voor beheerders en de auteur [1]. Auteurs kunnen ePortfolios die als spam zijn gemarkeerd niet bewerken.

Klik op de knop Als veilig markeren (Mark as Safe) [2] om de ePortfolio als veilig te markeren.

Veilige ePortfolio bekijken

Beheerders kunnen elke ePortfolio als spam markeren, zelfs als de ePortfolio niet op de pagina ePortfolio-moderatie staat.

Als je een ePortfolio als spam wilt markeren, navigeer je naar de ePortfolio en klik je op de knop Markeren als spam (Mark as Spam).