Hoe krijg ik als beheerder toegang tot de bèta-omgeving van Canvas?

In de bèta-omgeving kun je nieuwe functies verkennen voordat ze in de productieomgeving worden opgenomen. De bèta-omgeving wordt elke zaterdag overschreven met gegevens uit de productieomgeving. Alle werk of inhoud die je aan je bèta-omgeving toevoegt wordt wekelijks overschreven.

Als je op de hoogte wilt worden gehouden van de nieuwste bètafuncties in Canvas, ga dan naar de pagina met Releaseopmerkingen in de Canvas Community.

De bèta-omgeving staat los van de testomgeving, die elke derde zaterdag van de maand wordt overschreven met gegevens uit de productieomgeving. Met de testomgeving kun je testen uitvoeren met je echte gegevens zonder dat dit een negatieve impact heeft op de ervaring van je gebruikers. Zie Verschillende Canvas-omgevingen voor meer informatie.  

Opmerkingen over de bèta-omgeving:

  • Alle gebruikers hebben toegang tot de bèta-omgeving van Canvas, maar cursisten hebben geen toegang tot cursusinhoud voorbij het Dashboard. Als je wilt dat cursisten alle cursusinhoud kunnen zien, kun je contact opnemen met je Customer Success Manager.
  • Meldingen, met inbegrip van uitnodigingen voor cursussenen downloads van rapporten, kunnen niet worden verzonden in de bèta-omgeving.
  • Canvas DocViewer kan gewoon worden gebruikt in de bèta-omgeving, maar nieuwe en bijgewerkte functies van DocViewer zijn niet beschikbaar voor testen.
  • Ook Canvas Commons kan worden gebruikt in de bèta-omgeving, maar nieuwe en bijgewerkte functies van Commons zijn niet beschikbaar voor testen.
  • De tool Nieuwe toetsen kan worden gebruikt in de bèta-omgeving, maar rapporten, statistieken en zoeken en taggen in de itembank worden momenteel niet ondersteund. Leerdoelen die aan Canvas zijn toegevoegd in de bèta-omgeving nadat de bèta-omgeving is vernieuwd, worden niet weergegeven in de bèta-omgeving van Nieuwe toetsen.
  • Alle wijzigingen die je in de bèta-omgeving wilt behouden, moeten rechtstreeks binnen de productieomgeving worden gemaakt voordat de bèta-omgeving opnieuw wordt ingesteld.
  • LTI-tools (Externe apps) zijn per definitie niet beschikbaar buiten de productieomgeving. LTI-tools kunnen in de bèta-omgeving worden weergegeven, maar worden vaak alleen voor de productieomgeving geconfigureerd. Als je voor productie geconfigureerde LTI-tools gebruikt in de bèta-omgeving, is dat van invloed op de live gegevens. Als je gemachtigd bent LTI-tools te bewerken, kun je de configuratie voor een specifieke LTI-tool in je cursus of account bevestigen. Neem contact op met je Customer Success Manager als je specifieke vragen hebt.
  • Paginaweergaven voor gebruikers op accountniveau laten altijd activiteit uit de productieomgeving zien.
  • Instellingen voor functieopties worden niet gekopieerd vanuit de productieomgeving. Functieopties moeten afzonderlijk worden beheerd in de bèta-omgeving.
  • Bekijken van je recente geschiedenis van weergaven van Canvas-cursuspagina's wordt niet ondersteund in de Canvas bèta-omgeving.

Toegang tot de bèta-omgeving

Toegang tot de bèta-omgeving

Om je aan te melden bij de bèta-omgeving, typ je [organisatienaam].beta.instructure.com in het URL-veld.

Bericht over testinstallatie bekijken

Gebruikers in de bèta-omgeving zien een testinstallatiebalk langs de onderkant van het scherm om aan te geven dat de gebruiker in een Canvas-testinstallatie aan het werk is. Bèta-omgevingen worden elke zaterdag opnieuw ingesteld en alle inhoud die in deze omgeving wordt gemaakt, wordt daarbij verwijderd. Als je bepaalde cursusinhoud wilt bewaren die in de bèta-omgeving is gemaakt, kun je de cursus exporteren.

Opmerking: Je kunt de testinstallatiebalk verbergen door op het sluitenpictogram te klikken.  

Canvas-functies beheren

Sommige nieuwe functies worden alleen als optie uitgebracht en worden pas weergegeven nadat je ze in je bèta-omgeving hebt ingeschakeld. Je kunt deze functies bekijken door op de link Instellingen (Settings) [1] te klikken en dan op het tabblad Functieopties (Feature Options) [2].