Hoe gebruik ik het het Portal voor trainingservices als beheerder?

Als beheerder kun je toegang krijgen tot het Portal voor trainingservices (Training Services Portal) om geheel op eigen tempo trainingen te volgen over een verscheidenheid aan Canvas-onderwerpen. Als je instituut een betaald abonnement voor trainingen heeft, heb je wellicht ook toegang tot live trainingen en webinars.

Opmerkingen:

  • Het Portal voor trainingservices is alleen beschikbaar voor gebruikers met de rol van beheerder, cursusleider of ontwerper, of gebruikers zonder een toegewezen rol.
  • Het Portal voor trainingservices (Training Services Portal) is alleen beschikbaar voor instituten in Noord-Amerika. Canadese instituten kunnen voor informatie over deelname contact opnemen met hun Customer Succes Manager.
  • Neem contact op met je Customer Success Manager voor informatie over het bijwerken van je Portal voor trainingservices. 
  • Wanneer de link naar het Portal voor trainingservices niet wordt weergegeven in je Help-menu dien je dit in te schaken in de accountinstellingen.

Help-menu openen

Help-menu openen

Klik in het menu Globale navigatie (Global Navigation) in Canvas op de link Help.

Opmerking: Afhankelijk van je organisatie kan de naam en het pictogram van de Help-link er anders uitzien.

Portal voor trainingservices openen

Portal voor trainingservices openen

Klik op de link Portal voor trainingservices (Training Services Portal).

Opmerkingen:

  • Het Portal voor trainingservices is alleen beschikbaar voor gebruikers met de rol van beheerder, cursusleider of ontwerper, of gebruikers zonder een toegewezen rol
  • Wanneer de link naar het Portal voor trainingservices niet wordt weergegeven in je Help-menu dien je dit in te schaken in de accountinstellingen.

Account autoriseren

Account autoriseren

Om de Portal voor trainingservices te gebruiken, moet je de portal autorisatie geven voor toegang tot je Canvas-account.

Er worden twee vensters weergegeven wanneer je de Portal voor trainingservices de eerste keer opent. Klik op de knop Autoriseren (Authorize) om het gebruik van je account te autoriseren. In het vervolg wordt dan alleen nog maar het autorisatievenster van de Portal voor trainingservices weergegeven.  

Opmerking: Als je niet geverifieerd bent voor je Canvas-exemplaar, wordt je gevraagd je Canvas-URL in te voeren om de trainingsportal te kunnen openen.

Zichtbaarheid van trainingsportal

Voor gebruikers met beheerdersmachtigingen geldt standaard dat ze de trainingsportal als beheerder bekijken [1].

Als je de trainingsportal wilt openen als cursist, klik je op de vervolgkeuzelijst Gebruiker (User) [2] en selecteer je de optie Cursis (Learner) [3].

Voltooiingsrapport bekijken

De pagina Gegevens en analyses wordt standaard weergegeven.

Op het tabblad Voltooiingsrapport [1] kunt u voltooiingsgegevens bekijken zoals de ingeschreven gebruiker [2], aanbod [3], type [4] en voltooiingsstatus [5].

Als je een nieuwe rapport wilt genereren, klik je op de knop Nieuw rapport (New Report) [6].