Hoe stel ik als beheerder multi-factor-verificatie in voor mijn gebruikersaccount?

Multi-factor-verificatie voegt een extra veiligheidslaag toe aan gebruikersaccounts in uw instituut door de gebruiker te vragen zijn of haar account te verifiëren. Neem contact op met uw Customer Success Manager om multi-factor-verificatie voor uw instituut in te schakelen. Je kunt verzoeken multi-factor-verificatie met een van de drie opties te laten inschakelen: vereist voor beheerders, vereist voor alle gebruikers en optioneel voor alle gebruikers.

Je moet een mobiel apparaat hebben om multi-factor-verificatie voor je gebruikersaccount in te stellen. Je apparaat moet SMS-berichten kunnen verzenden, of als je een smartphone hebt, kun je de app Google Authenticator voor iPhone of Android downloaden.

Opmerking: In deze les zie je hoe je multi-factor-verificatie kunt instellen als dat een optionele instelling in je gebruikersaccount is. Als multi-factor-verificatie echter door je instituut verplicht is gesteld, wordt meteen nadat je je bij Canvas hebt aangemeld de pagina voor multi-factor-verificatie weergegeven .

Gebruikersinstellingen openen

Gebruikersinstellingen openen

Klik in Globale navigatie op de link Account [1] en vervolgens op de link Instellingen (Settings) [2].

Multi-Factor-verificatie instellen

Multi-Factor-verificatie instellen met behulp van Gebruikersinstellingen

Klik op de knop Multi-Factor-verificatie instellen (Set Up Multi-Factor Authentication).

Verifiëren via een verificatie-app

Verifiëren via Google Authenticator

Voor de verificatie via multi-factor-verificatie moet je een verificatie-app voor een beperkte tijd beschikbaar eenmalig wachtwoord (time-based one-time password, TOTP) op een iPhone of Android-apparaat downloaden (bijvoorbeeld: Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Authy).

Gebruik de app om te scannen en de QR-code te genereren [1]. Voer de code in het veld Verificatiecode (Verification Code) in [2].

Als multi-factor-verificatie de computer moet onthouden waarmee je je bij Canvas aanmeldt, schakel je het selectievakje Deze computer onthouden (Remember this computer) in [3].

Klik op de knop Verifiëren (Verify) [4].

Verifiëren via SMS-bericht

Verifiëren via SMS-bericht

Voer je telefoonnummer in [1] en selecteer je provider [2] om multi-factor-verificatie via SMS te verifiëren.  Dit is het nummer waar de code voor de multi-factor-verificatie naartoe wordt gezonden.

Nadat je het nieuwe telefoonnummer hebt ingesteld, of een bestaand telefoonnummer hebt geselecteerd, klik je op Verzenden (Send) [3]. Je mobiele apparaat ontvangt vervolgens een verificatiecode. Voer de code in het veld Verificatiecode (Verification Code) in [4].

Als multi-factor-verificatie de computer moet onthouden waarmee je je bij Canvas aanmeldt, schakel je het selectievakje Deze computer onthouden (Remember this computer) in [5].

Klik op de knop Verifiëren (Verify) [6].

Multi-factor-verificatie beheren

Multi-factor-verificatie beheren

Nadat multi-factor-verificatie is ingeschakeld, kan de pagina Gebruikersinstellingen extra opties bevatten om de verificatie te beheren.

Je kunt multi-factor-verificatiecodes maken om ze te gebruiken als back-up in geval je verificatieapparaat niet beschikbaar is [1]. Deze optie is beschikbaar voor alle gebruikers met multi-factor-verificatie.

Als multi-factor-verificatie optioneel is voor je account, kun je er ook voor kiezen verificatie anders te configureren [2] of verificatie uit te schakelen [3].