Hoe voeg ik een beheerder toe aan een account?

Je kunt een gebruiker toevoegen als beheerder aan een account in Instellingen.

Wanneer je een gebruiker als beheerder toewijst in het hoofdaccount, beschikt die gebruiker over alle rechten in alle bijbehorende subaccounts. Je kunt gebruikers ook toewijzen als beheerder voor alleen het subaccount waarvoor ze verantwoordelijk zijn.

Als je een gebruiker toevoegt die al een profiel in Canvas heeft, ontvangt die gebruiker een e-mail met de melding dat hij nu een beheerder voor het account is. Als een toegevoegde gebruiker nog geen profiel heeft, ontvangt hij een e-mail met een link om een profiel te maken en om toegang tot het account te krijgen.

Nadat je een gebruiker als beheerder hebt toegevoegd, kun je het account van de beheerdergebruiker niet meer bewerken. Om wijzigingen aan te brengen, moet je het beheerdersaccount verwijderen en de gebruiker daarna opnieuw toevoegen.

Opmerkingen:

  • Als je een gebruiker wilt toevoegen als beheerder, moet je een accountrol aan de gebruiker toewijzen. Zorg dat je de vereiste accountniveaurol hebt aangemaakt voordat je een gebruiker toevoegt.
  • Je beheerderslijst bevat de Conditional Release API, Outcomes Service en New Quizzes Service, die momenteel zijn opgenomen in alle accounts voor Leertrajecten, Leerdoelen en Nieuwe toetsen. De API-gebruikers worden in een toekomstige release uit de lijst verwijderd.

Account openen

Account openen

Klik in Globale navigatie op de link Beheerder (Admin) [1] en klik daarna op de naam van het account [2].

Instellingen openen

Instellingen openen

Klik in Accountinstellingen op de link Instellingen (Settings).  

Beheerders openen

Beheerders openen

Klik op het tabblad Beheerders (Admins).

Accountbeheerders toevoegen

Accountbeheerders toevoegen

Klik op de knop Accountbeheerders toevoegen (Add Account Admins).

Beheerdersfunctie en e-mail toevoegen

Beheerdersfunctie en e-mail toevoegen

Selecteer het dropdown-menu Meer toevoegen om het type beheerder in te stellen [1]. De standaardbeheerdersrol in Canvas is Accountbeheerder die toegang geeft tot alle machtigingen op accountniveau. Je kunt ook beheerdersrollen maken voor je organisatie en de machtigingen daarvoor beheren.  

Typ het e-mailadres van de gebruiker in het tekstveld [2].

Klik op de knop Doorgaan... [3].

Opmerking: Als je een gebruiker eenmaal als een accountbeheerder hebt toegevoegd, heeft de gebruiker alle machtigingen vermeld op de pagina Machtigingen voor de geselecteerde rol. Ook kun je een beheerdersaccount niet meer bewerken nadat je het hebt gemaakt. Als je de rol van een beheerdergebruiker wilt wijzigen, moet je het beheerdersaccount verwijderen en het daarna opnieuw toevoegen.

Accountbeheerders toevoegen

Accountbeheerders toevoegen

Controleer of de gebruiker die je toegevoegd hebt vermeld is in het beheerdersveld [2]. Selecteer de knop Ok dat ziet er goed uit, voeg deze [#] gebruiker toe en voeg de beheerder toe [2]. Klik op de link Ga terug en bewerk de lijst met gebruikers om eventuele fouten te verbeteren [3].

Er zal een bericht verschijnen in je browser.

Nieuwe gebruiker verifiëren

Nieuwe gebruiker verifiëren

Controleer of de nieuwe beheerder toegevoegd is.