Hoe sluit ik als beheerder een cursus af aan het eind van een periode?

Wanneer een cursus is voltooid en je alleen-lezen toegang tot de cursus wilt geven, is er soms de mogelijkheid de cursus handmatig af te sluiten. Als je organisatie echter gebruikmaakt van software die inschrijvingen automatisch afsluit, is het niet nodig je cursus handmatig te beëindigen omdat de cursus automatisch namens jou wordt afgesloten op de einddatum van de cursus.

Wanneer een cursus handmatig wordt afgesloten, worden alle inschrijvingen uit de cursus verwijderd en opgenomen op de pagina met eerdere inschrijvingen. Alle gebruikers van de cursus krijgen dan alleen-lezen toegang. Deze wijziging geldt voor alle inschrijvingen, ook die van cursusleiders. Op cursusleiders gebaseerde rollen hebben niet meer dezelfde toegang tot de cursus. Er kan geen gebruik meer worden gemaakt van functies in de cursus en er is geen toegang meer tot gebruikersinformatie, zoals SIS-gegevens. Als cursusleiders toch nog alle functionaliteit nodig hebben, maar je de cursus voor cursisten wilt afsluiten, kun je de einddatum voor deelname aan de cursus wijzigen. Houd er rekening mee dat ook cursusleiders de datum voor cursusdeelname voor hun cursussen wijzigen.

Nadat een cursus is afgesloten en je cursisten geen enkele toegang meer tot de cursus wilt geven, kun je cursisten de toegang tot eerdere cursussen ontzeggen. Je kunt zo nodig het afsluiten van een cursus ongedaan maken.

Opmerkingen:

  • Het handmatig afsluiten van een cursus is een cursusmachtiging. Als er geen knop Deze cursus voltooien aanwezig is in de cursusinstellingen, is deze instelling niet beschikbaar voor je cursus. Als je cursusleider bent, kun je voor hulp contact opnemen met je beheerder.
  • Het handmatig afsluiten, of hard afsluiten, van een cursus resulteert in het verlies van gebruikerstoegang en functionaliteit voor alle gebruikersrollen. Om gebruikerstoegang en -informatie, en de cursusfunctionaliteit voor de cursusleiders te behouden, kun je overwegen om een cursus zacht af te sluiten door periodedatums of einddatums voor cursussen te gebruiken.
  • Wanneer een cursus wordt afgesloten, wordt de einddatum van de cursusdeelname automatisch ingevuld met de huidige datum en tijd.

Account openen

Account openen

Klik in Globale navigatie op de link Beheerder (Admin) [1] en klik vervolgens op de naam van het account [2].

Cursussen openen

Cursussen openen

Klik in Cursusnavigatie op de link Cursussen (Courses).

Opmerking: Wanneer je een account opent, wordt standaard de pagina Cursussen geopend.

Cursus zoeken

Cursus zoeken

Gebruik de filter- en zoekopties om de cursus in het account te zoeken.

Instellingen openen

Klik in de lijst met cursussen op het pictogram voor de instellingen van de cursus.

Deze cursus afsluiten

Deze cursus afsluiten

Klik op de knop Deze cursus afsluiten (Conclude this Course) om de cursus af te sluiten.

Cursus afsluiten

Cursus afsluiten

Klik op de knop Cursus afsluiten (Conclude Course).

Bevestiging weergeven

Bevestiging weergeven

Bevestig dat de cursus is afgesloten.