Welke studentinformatiesysteem (SIS) integraties zijn er beschikbaar in Canvas?

Instructure ondersteunt integraties met diverse studentinformatiesystemen (SIS). Deze integraties kunnen een SFTP-configuratie vereisen of ze kunnen API's gebruiken die beschikbaar zijn gemaakt via LIS, SIF 2.0 en OneRoster 1.1, om informatie tussen het SIS en Canvas te delen. Meer informatie over Canvas SIS-integraties.

De meeste Canvas SIS-integraties werken in twee richtingen:

  • Inrichting voor SIS naar Canvas: SIS-roosterwijzigingen (updates voor gebruikers, cursussen, inschrijvingen enz.) synchroniseren met Canvas via eenrichtings gegevensoverdracht van SIS naar Canvas. Roostersynchronisatie-schema's worden bij implementatie geconfigureerd en kunnen door beheerders worden geregeld.
  • Terugspelen van Canvas naar SIS (GPB): Updates voor Canvas-opdrachten en cijferlijsten synchroniseren naar SIS-cijferlijsten via eenrichtings gegevensoverdracht van Canvas naar SIS. Cursusleiders kunnen handmatig cijfers van Canvas naar SIS synchroniseren. Instituten kunnen ook geautomatiseerde cijfersynchronisatie-schema's configureren bij implementatie.

Meer informatie over SIS-integraties kun je vinden in de Canvas SIS (Student Information System) gidsen. Je kunt ook de Canvas Community beheerdersgroep bezoeken.

Opmerking: Als het SIS van je instituut niet in de lijst van Instructure-ondersteunde integraties is opgenomen, kun je mogelijk een Canvas SIS-integratie configureren. Neem contact op met je SIS-provider voor meer informatie over Canvas SIS- integratie.

Instructure ondersteunde SIS-integraties

Instructure ondersteunt Canvas-integraties met de volgende studentinformatiesystemen:

* Deze integratie ondersteunt momenteel niet terugspelen van cijfers (GPB).

Andere SIS-integraties

Als de SIS-provider van je instituut niet in de bovenstaande lijst als een Instructure-ondersteunde integratie wordt vermeld, is het mogelijk dat je SIS-provider een integratie met Canvas ondersteunt. Neem voor meer informatie contact op met je SIS-provider.

Je kunt ook de SIS-importeertool gebruiken om de SIS-gegevens van je instituut via bulk-upload naar Canvas over te brengen. Meer informatie over Documentatie voor Canvas SIS-importformaat en Canvas API-documentatie.