Hoe kan ik het Canvas Help-menu voor een account aanpassen?

Met het Help-menu kunnen gebruikers in je organisatie een lijst met Canvas-hulpbronnen weergeven. Afhankelijk van hun rol krijgen gebruikers maximaal acht standaard help-opties te zien. Als beheerder kun je standaardlinks in het Help-menu anders rangschikken of verbergen. Je kunt ook aangepaste help-links voor je organisatie toevoegen en aangeven of deze voor alle gebruikers of alleen voor specifieke gebruikersrollen moeten worden weergegeven. Je kunt links markeren door het label Nieuw aan de link toe te voegen of door de link een aanbeveling te geven in het Help-menu.

Je kunt ook het Help-pictogram en de helptekst wijzigen die overal in Canvas worden weergegeven.

In dit artikel wordt beschreven hoe je de opties in het Help-menu rechtstreeks vanuit het menu van Globale navigatie kunt openen. De opties in het Help-menu kunnen overigens ook worden geopend vanuit de Accountinstellingen.

Opmerkingen:

  • Het Help-menu van Canvas kan alleen op accountniveau worden aangepast. De wijzigingen worden automatisch toegepast op alle subaccounts. Alleen beheerders kunnen de aangepaste link in het Help-menu zien.
  • De aanpassingen aan het Help-menu zijn niet beschikbaar in Free-for-Teacher-accounts.
  • De Help-menu-links laten ook zien wanneer een gebruiker de Help-link op de aanmeldingspagina gebruikt. De links Je cursusleider een vraag stellen (Ask Your Instructor a Question) en De community vragen (Ask the Community) worden nooit weergegeven in het Help-menu op de aanmeldingspagina omdat op die pagina een gebruiker niet aan zijn rol is gekoppeld.
  • Het Help-menu bevat een link Welkomsttour tonen (Show Welcome Tour) die een korte welkomsttour geeft voor beheerders, cursusleiders en cursisten. Deze link kan niet worden uitgeschakeld.
  • Door de functieoptie Ingesloten releaseopmerkingen in te schakelen kun je links naar releaseopmerkingen aan het Help-menu toevoegen. Wanneer de functieoptie is ingeschakeld, kan deze functie niet worden aangepast in de accountinstellingen.

Help-menu aanpassen

Account openen

Klik in Globale navigatie op de link voor het Help-menu (Help Menu) [1] en klik op de link Dit menu aanpassen (Customize this menu) [2].

Help-menuopties bekijken

Help-menuopties bekijken

Ga op het tabblad Instellingen naar de sectie Help-menuopties (Help Menu options).

Naam aanpassen

Naam aanpassen

Het Help-menu van Canvas wordt standaard weergegeven als Help. Je kunt deze naam wijzigen door een nieuwe naam in het tekstveld te typen.

De naam van het Help-menu wordt weergegeven in Globale navigatie, de voettekst van de aanmeldingspagina en de bovenste menubalk in SpeedGrader. De naam mag niet langer zijn dan 30 tekens.

Pictogram aanpassen

Pictogram aanpassen

Standaard wordt het Help-navigatiepictogram weergegeven als een vraagteken. Als je het pictogram wilt wijzigen, selecteer je een ander pictogram uit de weergegeven reeks pictogrammen. Het geselecteerde pictogram wordt weergegeven met een vierkant kader.  

Het navigatiepictogram wordt momenteel alleen weergegeven in Globale navigatie. Om de gebruikers van je account zo goed mogelijk van dienst te zijn, moet bij het navigatiepictogram de naam van het Help-menu worden weergegeven.

Instellingen bijwerken

Instellingen bijwerken

Klik op de knop Update Settings (Update Settings).