Hoe krijg ik als beheerder toegang tot de testomgeving van Canvas?

De testomgeving is mogelijk niet beschikbaar voor je instituut. Als je bij je instituut geen toegang hebt tot de testomgeving, kun je overwegen om voor testdoeleinden gebruik te maken van de bèta-omgeving.

In de testomgeving kun je met echte gegevens testen, zonder je live productieomgeving te verstoren. Je kunt er gebruikers toevoegen, de CSS veranderen, en/of fouten op te sporen zonder de ervaring van je gebruikers te verpesten. De testomgeving erft nieuwe en bijgewerkte functies die worden toegevoegd aan de productieomgeving op de maandag na de productierelease. Je kunt je testomgeving configureren met productieklare functies, zoals toegang tot het inlogverificatiesysteem van uw instituut.

Als je op de hoogte wilt worden gehouden van de nieuwste productiefuncties in Canvas, ga dan naar de pagina met Releaseopmerkingen in Canvas Handleidingen.

De testomgeving staat los van de bèta-omgeving. Deze wordt elke week overschreven met gegevens uit de productieomgeving. In de bèta-omgeving kun je nieuwe functies verkennen voordat ze in de productieomgeving worden opgenomen. Zie Verschillende Canvas-omgevingen voor meer informatie.  

Opmerkingen over de testomgeving:

  • Alle gebruikers hebben toegang tot de testomgeving van Canvas, maar cursisten hebben geen toegang tot cursusinhoud voorbij het Dashboard. Als je beheerder bent en wilt dat cursisten alle cursusinhoud kunnen zien, kun je contact opnemen met je Customer Success Manager.
  • Meldingen, met inbegrip van uitnodigingen voor cursussen en downloads van rapporten, kunnen niet worden verzonden in de testomgeving.
  • Nieuwe toetsen worden niet ondersteund in de testomgeving van Canvas.
  • Alle wijzigingen die je in de testomgeving hebt gemaakt en wilt behouden, moeten rechtstreeks binnen de productieomgeving worden gemaakt om impact te hebben op live gegevens.
  • LTI-tools (Externe apps) zijn per definitie niet beschikbaar buiten de productieomgeving. LTI-tools kunnen in de testomgeving worden weergegeven, maar worden vaak alleen voor de productieomgeving geconfigureerd. Als je voor productie geconfigureerde LTI-tools gebruikt in de bèta-omgeving, is dat van invloed op de live gegevens. Als je gemachtigd bent LTI-tools te bewerken, kun je de configuratie voor een specifieke LTI-tool in je cursus of account bevestigen. Neem contact op met je Customer Success Manager als je specifieke vragen hebt.
  • Paginaweergaven voor gebruikers op accountniveau laten altijd activiteit uit de productieomgeving zien.
  • Instellingen voor functieopties worden nooit gekopieerd vanuit productie en behouden altijd hun standaardinstellingen. Functieopties moeten afzonderlijk worden beheerd in de testomgeving.
  • Het bekijken van je recente geschiedenis van paginabezoeken in Canvas wordt niet ondersteund in de Canvas testomgeving.

Toegang tot je testomgeving

Toegang tot je testomgeving

Om je aan te melden bij de testomgeving, typ je [organisatienaam].test.instructure.com in het URL-veld.

Bericht over testinstallatie bekijken

Gebruikers in de testomgeving zien een testinstallatiebalk langs de onderkant van het scherm om aan te geven dat de gebruiker in een Canvas-testinstallatie aan het werk is. Testomgevingen worden elke maand na de productierelease opnieuw ingesteld, en elke verandering die je in je testomgeving hebt aangebracht zal worden teruggedraaid. Als je bepaalde cursusinhoud wilt bewaren die in de testomgeving is gemaakt, kun je de cursus exporteren.

Opmerking: Je kunt de testinstallatiebalk verbergen door op het sluitenpictogram te klikken.

Canvas-functies beheren

Sommige nieuwe functies worden alleen als optie uitgebracht en worden pas weergegeven nadat je ze in je testomgeving hebt ingeschakeld. Je kunt deze functies bekijken door op de link Instellingen (Settings) [1] te klikken en dan op het tabblad Functieopties (Feature Options) [2].