Hvordan bruker jeg den globale navigeringsmenyen som admin?

Den globale navigeringsmenyen er plassert på venstre side av hver side i Canvas. Globale navigasjonslenker gir hurtigtilgang til ofte brukte Canvas funksjoner. Som admin inkluderer dine standardlenker brukerkonto, admin, Dashboard, emne,grupper,kalender,innboks og hjelp-meny.

Avhengig av institusjonens kontoinnstillinger, kan også andre lenker vises i den globale navigasjonsmenyen.

Vis konto

Vis konto

Klikk på kontolenken (Account) for å vise brukerinformasjonen din. En meny utvides og viser lenker for å få tilgang til profilen din, brukerinnstillinger, varslingsinnstillinger, personlige filer, og ePorteføljer. Du kan også bruke kontolenken for å logge ut av Canvas.

Vis admin

Vis admin

Hvis du er en Canvas-admin, kan du få tilgang til din institusjons Canvas-kontoer og underkontoer i Admin -koblingen [1]. En meny utvides og viser en liste over kontoene dine. For å se en konto, klikk på navnet til kontoen [2]. For å se alle dine administrerte kontoer, klikk på « alle kontoer » (All Accounts) [3].

Vis dashbord

Dashbord er brukerens landingside etter innlogging til Canvas. Innstillingene til Dashbordet kan endres til å vise emnekort eller en liste av nylige aktiviteter, inkludert varslinger for alle nåværende Canvas-emner.

Vis emner

Vis emner

For å se emnene dine, klikk på emne lenken (Courses) [1]. En meny utvides og viser emner du er meldt opp til [2].

Denne menyen viser også emner merket som favoritt. Dersom ingen emner er merket som favoritter, vil emnelisten vise alle nåværende emner. Dersom et emne inkluderer periodedatoer, vil navnet på perioden vises som en del av emnedetaljene.

Hvis du har blitt lagt til et emne, se emnet ved å klikke på emnets navn. Hvis institusjonen har aktivert offentlig emneoversikt, kan du se alle tilgjengelige emner ved å klikke på « Alle emner » (All Courses)[3].

Vis grupper

Vis grupper

Dersom du er påmeldt i grupper, se gruppene dine i « gruppe »-lenken (Groups) [1]. En meny utvides og viser alle grupper du er påmeldt. Vanligvis er alle grupper du er en del av en kontogruppe.

For å vise en gruppe, klikk på navnet til gruppen [2]. For å vise alle grupper, klikk på Alle grupper (All Accounts)-lenken [3].

Merknad: Grupper kan ikke tilpasses i rullegardinmenyen.

Se kalender

For å se kalenderen din, klikk på « Kalender »-lenken (Calendar). Du kan opprette hendelser for den personlige kalenderen din og se hendelser for emner hvor du er en bruker, hvis anvendelig.

Vis innboks

For å se samtaleinnboksen din, klikk på « Innboks »-lenken (Inbox). Samtaler (Conversations) er meldingssystemet til Canvas hvor du kan kommunisere med andre brukere i dine kontoen. Antall nye meldinger er vist som en del av innbokslenken.

Vis historikk

Vis historikk

Klikk på Historikk (History)-lenken for å se den nylige sidevisningsloggen for Canvas-emnet. Nylig historikk viser opptil tre uker av sidevisningsloggen for Canvas-emnet.

Vis commons

Dersom du institusjonen din tar del i Canvas Commons, kan du få tilgang til Commons via Commons -lenken.

Vis hjelp

Vis hjelp

For å få hjelp med Canvas, klikk på « Hjelp » (Help)-lenken [1]. Hjelpemenyen vises [2]. Velg hjelpevalget som er relevant for deg. Du kan tilpasse Hjelp-menyen for institusjonen din.

Merknad: Avhengig av brukerrollen din og institusjonens innstillinger, vil hjelpemenyen vise forskjellige valg.

Lukk den globale navigasjonsmenyen

For å utvide eller lukke den globale navigasjonsmenyen, klikk på pil ikonet (Arrow).

Den globale navigasjonsmenyen lukkes automatisk på nettbrettskjermer.