Hvordan oppretter jeg og legger til brukere i en konto?

Du kan legge til nye brukere til kontoen din. Brukere kan bare legges til på kontonivå. Bare administratorer av rotkontoer kan legge til brukere i en konto.

Hvis du bruker SIS-importer, trenger du ikke å legge til noen brukere i kontoen din, så lenge de kan legges til gjennom studentinformasjonssystemet (SIS).

Kontoinvitasjoner

Når en bruker legges til manuelt, gir Canvas et alternativ for å generere en kontoinvitasjon. Hvis invitasjonen blir sendt, blir brukeren invitert til å fullføre registreringsprosessen ved å opprette et passord. Når brukeren har en konto, kan brukeren også legges til i et emne. Hvis en bruker blir invitert til et emne uten å ha en konto, må brukeren opprette en konto før de kan godta emneinvitasjonen.

Når brukere inviteres til emnet manuelt, kan de se emneinvitasjonslenken i e-posten og klikke på den for å se en forhåndsvisning av Canvas-emnet. For å offisielt godta, må de klikke på Godta-knappen i Canvas-grensesnittet. Hvis du imidlertid foretrekker å deaktivere forhåndsvisninger av emne og at brukere automatisk blir med på emnet når de viser Canvas-emnet, kan du kontakte Kundesuksesslederen for å deaktivere emneinvitasjoner.

E-postadresser

Canvas identifiserer brukere etter e-postadresser. Når studenter blir lagt til et emne, vil Canvas forsøke å forsone enhver e-postadressekonflikter når brukeren først logger inn på et emne:

 • Hvis brukeren ikke har et brukernavn for emnets rotkonto, brukerens e-post er knyttet til en annen bruker i kontoen, eller hvis institusjonen ikke lenger bruker delegert godkjenning hvis åpen registrering er aktivert, opprettes en konto for brukeren. Å legge til en e-postadresse som ikke allerede er knyttet til en konto, fungerer bare hvis Åpen registrering er aktivert.
 • Hvis e-postadressen allerede er knyttet til en konto, vil studenten bli bedt om å logge på Canvas ved hjelp av sin eksisterende e-postadresse.
 • Noen ganger kan en student bruke flere e-postadresser i Canvas. Hvis en student svarer på en kontoinvitasjon på en e-postadresse, men er logget på Canvas med forskjellige e-postadresser, blir studenten spurt om de vil koble begge e-postadressene til samme konto. 

Merknader:

 • Du kan også legge til brukere på en underkonto ved å legge dem til i et emne tilknyttet underkontoen.
 • Hvis det er aktivert for institusjonen kan du opprette midlertidige påmeldinger. Med midlertidige påmeldinger kan du gi en bruker tilgang til en annen brukers emner i en bestemt periode.

Åpen konto

Åpen konto

I Global navigering, klikk Admin-linken [1], og klikk på navnet til kontoen [2].

Åpne Personer

Åpne Personer

I kontonavigering, klikk på lenken Folk (People).

Legg til bruker

Legg til ny bruker

Klikk på Legg til personer (Add People)-knappen.

Legg til Brukerdetaljer

Legg til Brukerdetaljer

Fullfør de følgende feltene:

 • Fullt navn (Full Name) [1] brukes til vurdering, SIS-importer og andre administrative elementer.
 • Visningsnavn [2] er hva andre brukere vil se i diskusjoner, kunngjøringer, osv. Brukeren kan angi sitt eget visningsnavn hvis innstillingen er aktivert.
 • Sorterbart navn [3] er brukerens standard etternavn, fornavn. Dette navnet vises i sorterte lister, og administratorer kan søke etter det.
 • E-post [4] brukes som brukerens standard e-postadresse i Canvas. E-poster brukes til å sende emnevarslinger.
 • SIS-ID [5] er brukerens SIS-ID. Feltet brukes bare for institusjoner som brukes SIS-importer, og vises bare for deg hvis du har riktige SIS-tillatelser på kontonivå.
 • Send brukeren en e-post om denne kontoopprettelsen [6] er et alternativ for å sende brukeren en e-post om vedkommendes nye konto. Dette alternativet er valgt som standard. Hvis du ikke vil at brukeren skal bli varslet om kontoen, velger du bort dette avmerkingsfeltet.

Legg til bruker

Legg til bruker

Klikk på Legg til bruker (Add User)-knappen.