Hvordan legger jeg til en admin til en konto?

Du kan legge til en bruker eller admin til en konto i Innstillinger.

Når du legger til en bruker eller admin til Rot-kontoen, har brukeren alle rettigheter i alle under-kontoer. Du kan velge å legge til brukere som admin i kun under-kontoer der de er ansvarlige.

Når du har lagt til en bruker, om de allerede har en profil i Canvas, vil de motta en melding i epost at de nå er admin for kontoen. Om en bruker som blir lagt til ikke har en profil i Canvas, vil de motta en epost med en lenke for å opprette en profil og få tilgang til kontoen.

Etter at du har lagt til en bruker som administrator, kan du ikke redigere administratorens brukerkonto. For å gjøre endringer, må du fjerne administratorkontoen og legge til brukeren igjen.

Merknader:

  • For å legge til en bruker som en admin må du tildele brukeren til en kontorolle. Før en bruker legges til, sikre at du har opprettet en rolle med riktig kontonivå.
  • Din administrative brukerliste inkluderer tjenesten Betinget utgivelse API, Læringsmål, og tjenesten Nye tester, som for øyeblikket er inkludert i alle kontoer for Læringsstier, Læringsmål og Nye tester. API-brukere vil fjernes fra listen i en fremtidig utgivelse.

Åpen konto

Åpen konto

I Global navigering, klikk Admin-linken [1], og klikk på navnet til kontoen [2].

Åpne innstillinger

Åpne innstillinger

I kontoinnstillinger, klikk på Innstillinger (Settings)-linken.  

Åpne admin

Åpne admin

Klikk på admin (Admins)-fanen.

Legg til kontoadmin

Legg til kontoadmin

Klikk på Legg til kontoadmin (Add Account Admins)-knappen.

Legg til adminrolle og e-post

Legg til adminrolle og e-post

I legg til mer (Add More)-menyen [1], velg type adminrolle. Standard adminrolle i Canvas er kontoadmin som har tilgang til alle kontonivåer-tillatelser. Du kan også lage adminroller for din institusjon og administrere tillatelsene deres.  

I tekstboksen [2] må e-postadressen til brukeren skrives inn.

Klikk på Fortsett... (Continue...) -knappen [3].

Merknad: Når du legger til en bruker som kontoadministrator, får de alle tillatelsene som står oppført på siden Tillatelser for den valgte rollen. I tillegg kan du ikke redigere en administratorkonto etter at du har opprettet den. Hvis du trenger å endre en administratorbrukerrolle, må du slette administratorkontoen og legge den til igjen.

Legg til kontoadmin

Legg til kontoadmin

Verifiser at brukeren som ble lagt til er i adminfeltet [1]. Velg Ok, ser bra ut, legg til [#] brukeren (OK Looks Good, Add this [#] User)-knappen for å legge til admin [2]. Klikk på Gå tilbake og rediger listen med brukere (Go back and edit the list of users)-linken for å justere eventuelle feil [3].

En melding vil vises i nettleseren.

Verifiser ny bruker

Verifiser ny bruker

Verifiser at den nye administrative brukeren ble lagt til.