Hvilke brukerroller og tillatelser er tilgjengelig i Canvas?

Det finnes to typer brukere i Canvas: Kontonivå brukere og emnenivå brukere.

Canvas kommer med en standard kontonivå brukerrolle som inkluderer tillatelse som påvirker hele kontoen samt emnene. Konto-admin kan opprette kontonivå brukerroller med modifisert tillatelser. For mer informasjon om tillatelser på kontonivå, se ressursdokumentet Canvas kontotillatelser.

Canvas har fem standard brukerroller, hver med tillatelser som påvirker deres evne til å samhandle med Canvas-emner. Konto-admin kan opprette emnenivå brukerroller. For mer informasjon om emnenivå tillatelser, se ressursdokumentet Canvas emnetillatelser.

Du kan også se en video om Canvas-tillatelser.

Merknad: Når du redigerer en tillatelse, kan det noen ganger ta 30 minutter eller lenger før den tillatelsen trer i kraft. Hvis de forventede endringene ikke vises umiddelbart, kan du prøve igjen etter at det har gått litt tid.

Emnenivå roller

Emnenivå roller er roller med tillatelser som tillater en bruker tilgang på emnenivå. Normalt kan ikke brukere med disse rollene se mer enn hva som er i deres Canvas-emner.

Canvas har fem basis emnenivå brukerroller som hver inkluderer sitt egen sett med standard tillatelser. Du kan administrere tillatelsene i henhold til behovene for institusjonen din. Du kan også opprette standard emneroller som er opprettet fra en basisrolle. Canvas basisroller er:

  • Student [1] : Disse brukerne har tillatelse til å sende inn oppgaver. Denne tillatelsen må ikke skrus av for denne rollen. Student-tillatelser er begrensede, men de har nok tillatelser for tilgang og samhandling med emnemateriell. Du kan også gi andre tilganger til studenter.
  • Lærer [2]: Lærer-rollen gir en bruker tillatelser som emne-admin, som gir dem kontroll over tildelt emne eller emner. Men institusjoner kan se over og begrense disse tillatelsene om det er nødvendig, avhengig av behov ved institusjonen din.
  • LA [3]: Disse brukerne har tilgang til omtrent det samme som en lærer, men en lærerassistent skal ikke ha tilgang til SIS-data. Lærerassistentens rolle er ment som en støtterolle til en lærer. Admin kan styre tillatelsene til lærerassistentene. Noen institusjonen kan for eksempel tillate lærerassistenter å vurdere studentenes innleveringer.
  • Designer [4]: Disse brukerne har tillatelse til å ha tilgang og opprette emneinnhold, inkludert kunngjøringer, oppgaver, diskusjoner og tester. Designer tilgang til studentinformasjon vil variere fra institusjon til institusjon. Men designer har ikke tilgang til karakterer. Bruker ikke din institusjon Emne-designere, kan du velge å bruke denne rollen som en annen lærerassistent (LA) som har mer tillatelser enn en vanlig LA.
  • Observatør [5]: Denne brukerrollen kan lenkes til en student bruker som er påmeldt i et emne. For eksempel foreldre, foresatte og/eller mentorer kan ønske å bli lenket til en student for å se emne-fremdriften. Observatører har normalt færrest tilganger.

Merknad: Alle bruker-tillatelser går nedover gjennom en konto. I tillegg påvirker alle modifiseringer av tillatelser alle brukerne tildelt en rolle. Det kan være du ønsker å opprette en egendefinert emnenivå brukerrolle for brukere med emnenivå tillatelser som du ønsker skal være annerledes enn andres.

Kontonivå roller

Konto-admin har makten til å bestemme tillatelser for alle brukere i Canvas. Konto-admin kan opprette ekstra kontonivå roller med kontonivå tillatelser. Kontonivå tillatelser for konto-admin kan inkludere tilgang til alt innen kontoen, og muligheten til å maskere en bruker.

Hver underkonto har sin egen tillatelse-side, slik at admin kan opprette kontonivå roller innen en underkonto og legge til tillatelser i underkontoene direkte inn i underkontoen. Admin til underkontoer kan kun administrere tillatelser og innstillinger for underkontoene de er tildelt. Men noen tillatelser er muligens ikke tilgjengelig for brukere av underkontoer. For å lære mer, les ressursdokumentet Sammenligning av kontoer og underkonto.