Hvordan viser jeg avviste e-postvarslinger for brukere i en konto?

Administratorer som har tillatelse til å se varsler, har tilgang til fanen Avviste e-poster (Bounced Emails) i admin-verktøy. Fanen Avviste e-poster (Bounced Emails) viser avviste e-postvarslinger for alle brukere i en konto.

Åpen konto

Åpen konto

I Global navigering, klikk Admin-linken [1], og klikk på navnet til kontoen [2].

Åpne admin-verktøy

Klikk på lenken Admin-verktøy (Admin Tools) i Kontonavigering.

Åpne Avviste e-poster

Åpne Avviste e-poster

Klikk på fanen Avviste e-poster (Bounced Emails).

Søk etter Avviste e-poster

Søk etter Avviste e-poster

Klikk på tasten Søk (Search) [1] for å vise alle avviste e-postvarslinger i kontoen din.

Filtrer Avviste e-poster

Filtrer Avviste e-poster

Du kan bruke filter i søket for å finne spesifikke avviste e-postvarslinger. Du kan filtrere etter brukerens e-postadresse og/eller dato.

Skriv inn en e-postadresse i feltet Adresse (Address) for å filtrere avviste e-postvarslinger etter adresse. Jokertegn er tillatt for både e-postbrukernavnet og domenenavnet [1].

Skriv inn eller velg en dato i feltet Siste avviste etter (Last bounced after) [2] for å vise avviste e-postvarslinger etter en viss dato.

Skriv inn eller velg en dato i feltet Siste avviste før (Last bounced before) [3] for å vise avviste e-postvarslinger før en viss dato.

Skriv inn en dato i begge datofeltene for å vise avviste e-postvarslinger mellom spesifikke datoer.

Klikk på tasten Søk (Search) [4] for å vise avviste e-postvarslinger med dine valgte filter.

Vise Avviste e-poster

Resultatene for avvist e-postvarslinger viser den tiltenkte mottakerens navn [1], e-postadressen [2], den siste avvisningsdatoen [3] og årsaken til at e-posten har blitt avvist [4].

Klikk på lenken Last ned disse resultatene som CSV (Download these results as CSV) [5] for å laste ned avviste e-postresultater som en CSV-fil.

Merknad: Hvis avvisningsårsaken vises som Amazon-undertrykkingslisten, vil det ikke bli sendt varsler til denne e-posten i to uker etter at e-posten har blitt avvist. Kontakt Canvas Support for hjelp med å oppheve avvisningen av en spesifikk e-postadresse.