Hvordan får jeg tilgang til Canvas betamiljø som admin?

Betamiljøet tillater deg å eksportere nye funksjoner for de kommer i produksjon. Betamiljøet overskrives med data fra produksjonsmiljøet hver lørdag. Alt arbeid eller innhold du legger til ditt betamiljø vil bli skrevet over hver uke.

Ønsker du å holde deg oppdatert med siste betafunksjoner i Canvas, besøk siden Versjonsmerknader på Canvas Community.

Betamiljøet er atskilt fra testmiljøet, som overskrives med data fra produksjonsmiljøet hver tredje lørdag i måneden. Testmiljøet lar deg teste med de virkelige dataene uten å ødelegge opplevelsen for brukerne. Finn ut mer om forskjellige Canvas-miljøer.  

Merknader om betamiljøet:

  • Alle brukere har tilgang til Canvas betamiljø, men studenter har ikke tilgang til emneinnhold utenfor Dashbordet: ønsker du å tillate studentene dine å se alt emneinnhold, ta kontakt med Kunde Suksessadministrator.
  • Varsling, inkludert emneinvitasjoner og nedlasting av rapporter kan ikke sendes til betamiljøet.
  • Canvas DocViewer kan brukes i betamiljøet, men ny og oppdatert DocViewer-funksjoner er ikke tilgjengelig for testing.
  • Canvas Commons kan brukes i betamiljøet, men ny og oppdatert Commons-funksjoner er ikke tilgjengelig for testing.
  • New Quizzes kan brukes i beta-miljøet, men rapporter, statistikker, enhetsbanksøk og enhetsbankmerking er for øyeblikket ikke støttet. Læringsmål som er lagt til Canvas i betamiljøet etter beta-oppfriskning, vil ikke vises i betamiljøet New Quizzes.
  • Alle endringer du ønsker å beholde i betamiljøet må gjøres direkte i produksjonsmiljøet beta bli tilbakestilt
  • LTI-verktøy (eksterne apper) er ikke tilgjengelig utenfor produksjonmiljøet. LTI-verktøy kan vises i betamiljøet, men ofte er de kun konfigurert for produksjonsmiljøet. Bruk av produksjonskonfigurerte LTI-verktøy i betamiljøet vil påvirke live data. Har du tillatelse til å redigere LTI-verktøy, kan du bekrefte konfigurasjonen for et bestemt LTI-verktøy i emnet eller kontoen din. Ta kontakt med Kunde Suksessadministrator for spesifikke spørsmål.
  • Brukersiden på kontonivå viser alltid reflektert aktivitet fra produksjonsmiljøet.
  • Innstillinger til funksjonsvalget er ikke kopiert fra produksjonsmiljøet. Funksjonsvalgene må behandles individuelt i betamiljøet .
  • Visning av den nylige visningsloggen for Canvas-emner støttes ikke i Canvas-betamiljøet.

Gå til betamiljøet

Gå til betamiljøet

For å logge inn i betamiljøet, skriv [organisasjonsnavn].beta.instructure.com inn i URL-feltet.

Vis meldingen for testinstallering

Brukere i betamiljøet vil se en testinstallasjonslinje over bunnen av skjermen som indikerer at brukeren er i en Testinstallasjon av Canvas. Betamiljøet tilbakestilles hver lørdag og alt innhold som er opprettet i dette miljøet vil bli slettet. Ønsker du å spare emneinnhold opprettet i betamiljøet ditt, kan du eksportere emnet ditt.

Merknad: For å skjule Testinstallasjonslinjen, klikk på lukk-ikonet.  

Administrere Canvas-funksjoner

Noen nye funksjoner kan bli utgitt som en opt-in og vil ikke dukke opp før du aktiverer dem i betamiljøet ditt. Du kan se disse funksjonene ved å klikke på lenken Innstillinger (Settings) [1] og klikke på Funksjonsvalg (Feature Options)-fanen [2].