Hvordan bruker jeg Canvas Data 1-portalen i en konto?

Canvas Data 1 vil være utdatert den 31.desember 2023. Canvas Data 1-veiledninger blir fjernet fra Community i slutten av juni 2024.  Lær mer om å få tilgang til data ved bruk av Canvas Data 2.

Når kontoinnstillingene er aktivert for kontoen, inneholder de koblingen til Canvas-dataportalen (Canvas Data Portal). Med denne lenken kan Canvas Data-administratoren administrere Canvas Data.

For mer informasjon om Canvas Data, se Canvas Data-ordboken.

Merknad: Alle Canvas-administratorer for kontoen kan se lenken til Canvas-dataportalen, men med mindre de har fått tilgang av administrator for Canvas-dataportalen, kan de ikke se innholdet på siden.

Canvas-dataportalen gjør det mulig for administrator av Canvas-dataportalen å gjøre følgende:

  • se nylig eksportert data
  • se aktuelle brukere
  • generere påloggingsinformasjon for Canvas Data API-tilgang (brukes til å laste ned flate filer)

Canvas Data viser ikke informasjon om underkontoer i en overordnet konto.

Åpen konto

Åpen konto

Klikk på Admin-lenken [1], og klikk på navnet til kontoen [2].

Åpne Canvas-dataportalen

Åpne Canvas-dataportalen

I Kontonavigering, klikk på lenken Canvas-dataportalen (Canvas Data Portal).

Vis Canvas-dataportalen

Med Canvas-dataportalen kan du administrere Canvas-data. Portalen består av to deler: påloggingsportalen [1] og dokumentasjonssidene [2].

Vis påloggingsportalen

Vis påloggingsportalen

Som standard åpnes Canvas-dataportalen med legitimasjonsportalen, som inneholder alle legitimasjonene til Canvas Data-kontoen din.

Se nylig eksportert data

Avhengig av kontotilgangen din, viser delen Nylig eksporterte data (Recent Data Exports) filer som kan lastes ned daglig eller månedlig. Datoen på filen er når dataene har blitt eksportert, ikke den faktiske datoen for dataene. De nyeste dataene er vanligvis 24-36 timer eldre enn den oppgitte datoen.

Historiske data i Canvas Data

Når Canvas Data er aktivert i kontoen, vises en rekke flate filer hver natt for kontoen din. Filene inneholder tabeller som representerer alle data fra det tidspunktet Canvas Data ble aktivert i kontoen, med unntak av forespørsler om sidevisning som inneholder en inkrementell nedlasting fra dagen før. Hvis du vil motta historiske sidevisningsforespørsler fra før Canvas Data ble aktivert i kontoen, kan du kontakte implementeringskonsulenten din. De historiske tabelldataene for sidevisninger lastes opp separat, og forespørsler behandles vanligvis annenhver måned.

Vise brukere

Delen Administrer brukere viser administratorer som har fått tilgang til Canvas-dataportalen, og hvilke tillatelser de har. Du kan ikke redigere tillatelser for deg selv.

Administratorer som ikke har tilgang, men som har forsøkt å se portalen, vises også i listen. Du kan når som helst velge å redigere brukerens innstillinger og gi tilgangsrettigheter. Lær hvordan manadministrerer administratorbrukere i Canvas Data.

Vis påloggingsinformasjon for API

Vis påloggingsinformasjon for API

Hvis du vil gi andre brukere eller tredjepartspartnere tilgang til automatisk nedlasting av data, kan du generere påloggingsinformasjon for API og sende den til disse brukerne. Klikk på tasten Opprett påloggingsinformasjon (Create Credentials) for å opprette påloggingsinformasjon.

Når påloggingsinformasjonen er opprettet, må du lagre den og overføre den på en sikker måte til de brukerne eller tredjepartspartnerne som trenger den. Påloggingsinformasjonen kan fornyes når som helst, men den gamle påloggingsinformasjonen blir da ugyldig.

Lær mer om API for Canvas Data i Canvas Community.

Vis dokumentasjon

Vis dokumentasjon

Hvis du vil se Canvas Data-dokumentasjon, klikker du på fanen Documentation.

Skjemadokumentene forklarer alle tabelldataene som eksporteres fra Canvas.

API-dokumentene viser alle API-kallene du kan bruke for Canvas Data.