Hoe kan ik als cursusleider Canvas op mijn mobiele apparaat gebruiken?

Canvas is gebouwd op basis van open webstandaarden zodat de meeste functies worden ondersteund op mobiele apparaten. Met het alsmaar toenemende gebruik van mobiele apparaten kun je je cursussen het beste samenstellen met de aanbevolen procedures voor mobiel gebruik in gedachten.

Mobiele browsers

Je kunt Canvas openen vanuit elke browser op je Android/iOS-apparaat. Maar in vergelijking met de weergave van Canvas in een volledig ondersteunde desktopbrowser bieden mobiele browsers minder functionaliteit.

Op mobiele apparaten moet Canvas worden gebruikt binnen mobiele Canvas-apps. Canvas-pagina's binnen een mobiele browser worden alleen ondersteund wanneer een actie in de app rechtstreeks gekoppeld is aan de browser, zoals wanneer een cursist bepaalde typen toetsen uitvoert. Er is geen ondersteuning voor pagina's die momenteel niet in de app kunnen worden gebruikt, zoals Vergaderingen of Samenwerkingen.

Daar komt bij dat Canvas slechts beperkte ondersteuning biedt voor native mobiele browsers op tablets. Meer informatie kun je vinden in de richtlijnen voor beperkte ondersteuning voor mobiele browsers.

Mobiele apps

We zijn onze native mobiele apps momenteel aan het verbeteren zodat er zoveel mogelijk Canvas-functies kunnen worden ondersteund. Instructure heeft vier native mobiele apps voor cursusleiders die gratis kunnen worden gedownload op smartphones en tablets.

  • Canvas Teacher App (iOS 10.0+, Android 5.0+). Met deze app kun je onderweg cursusinhoud beheren en opdrachten van cursisten beoordelen. Synchroniseert met SpeedGrader en de Cijferlijst. Bekijk mobiele functies van Canvas-docent op basis van versie en apparaat.
  • MagicMarker (iOS 8.0+ iPad only). Deze app helpt je bij normgericht leren. Synchroniseert met de Cijferlijst vakbeheersing.  
  • Polls for Canvas (iOS 7.0+, Android 4.0+). Met deze app kun je gemakkelijk de mening van cursisten in je cursussen verzamelen zonder dat er extra apparaten nodig zijn.

 

Meer informatie over mobiele apps kun je vinden in de Canvas-handleidingen voor mobiel.

0 Likes
Was this article helpful? Yes No