Hvordan benytter jeg Kalender som instruktør?

Kalenderen er en fantastisk måde at se alt, hvad du skal gøre i alle dine kurser, samlet på et sted. Du kan se kalenderbegivenheder efter dag, uge, måned eller arbejdsplan. Kalenderen omfatter også adgang til Planlæg (Scheduler), som er et planlægningsværktøj i Canvas.

Lær mere om kalenderen.

Bemærk: Hvis du ændrer dine sprog- eller placeringsindstillinger, kan det være, at startdatoen for kalenderuge også ændres. Visse sprog eller placeringer ændrer startdatoen for en kalenderuge til mandag.

Åbn Kalender

Åbn Kalender

I Global Navigation skal du klikke på Kalender (Calendar) linket.

Se Kalender

Kalenderen spænder over alle fag og viser oplysninger for hver af dine tilmeldte fag og grupper. I navigationslinjen kan du vælge mellem visning af kalenderen som Uge, Måned, Dagsorden eller Arbejdsplan [1]. Visningen, du vælger, vil diktere stilen af kalendervinduet [2]. Som standard vises kalenderen som Måned (Month).

Sidebjælken viser en hurtig visning af kalenderen [3], din liste over fag og grupper samt udaterede emner for dine fag og grupper.

For at få vist iCal-linket til eksport af din Canvas-kalender til andre kalenderapps, skal du klikke på linket Kalender-feed [4].

Tilføj kalenderelementer

Tilføj kalenderelementer

Hver kalendervisning viser alle opgaver, begivenhed eller elementer på opgavelisten, der er blevet føjet til kalenderen. Begivenheder kan tilføjes når som helst i navigationsbjælken ved at klikke på knappen Tilføj (Add). Du kan tilføje opgaver og tilføje fagbegivenheder, herunder tilbagevendende begivenheder og duplikerede begivenheder for fagsektioner, og alle brugere kan tilføje personlige begivenheder.

Hvis din institution bruger planlægningsværktøjet, kan du også oprette planlægningsværktøj aftalegrupper.

Se Kalenderliste

Hver personlig kursus- og gruppekalender er identificeret af en separat farve, der vises i kalendervisningen. Associerede elementer for hvert fag eller gruppe vil forekomme i kalendervisningen for hver kalender.

Som standard vil alle dine kursus- og gruppekalendere blive valgt og forekomme i kalendervisningen [1]. For at skjule kalenderen skal du klikke på boksen ved siden af navnet på kalenderen [2]. Kalendere, der ikke er aktive i kalendervisningen, vil vises som grå [3].

Bemærk: Canvas vil tildele en vilkårlig farve for hver kalender, medmindre en brugertilpasset farve er valgt. Hver kalender indeholder 15 standardfarver, men du kan indsætte en Hex-kode for at skabe enhver farve, du ønsker. Farver indstillet i Panel Oversigt over fag er også opdateret i kalenderen.

Se liste over udaterede begivenheder

Se liste over udaterede begivenheder

Udvidelse af Udaterede emner (Undated items) linket vil vise dig en liste af begivenheder og opgaver, der ikke er daterede. Opgaver og begivenheder vil blive differentieret ved ikoner og ved personlig kursus- eller grupperkalenderfarve. Du kan tildele forfaldsdatoer til forældede elementer ved at trække og slippe dem ind i Kalenderen.

Se Kalender efter måned

Se Kalender efter måned

I månedsvisning skal du klikke på pileknapperne [1] for at skifte fra måned til måned. Klik på knappen I dag (Today) [2] for at se begivenheder for den aktuelle dato.

For at se en bestemt dato skal du klikke på månedslinket [3] og skrive en dato i datofeltet [4] eller vælge en dato fra kalenderen [5].

Se opgaver og begivenheder

Opgaver er vist med et ikon ved siden af opgavetitlen. Ikonet reflekterer opgavetypen: Diskussion [1], Opgave [2], Quiz [3] eller Begivenheder [4]. Elementer uden karakter med en opgaveliste-dato vises også i kalenderen for et fag [5].

Hvert element på kalenderen er farvekodet for at matche kurser eller kalendere i sidepanelet.

For at se alle detaljer for en opgave eller begivenhed skal du føre musen henover emnet [6].

Kalenderopgaver kan også krydses [7] og på den måde holde styr på opgaver. Opgaver krydses ud, når forfaldsdatoen er gået, og alle afleveringer er blevet bedømt.

Se heldagsbegivenheder

Heldagsbegivenheder viser ikonet Begivenheder og inkluderer ikke en bestemt begivenhedstid [1].

Hvis du vil udvide en heldagsbegivenhed til flere dage, skal du føre musen henover kanten af begivenheden, indtil du ser en sort pil [2]. Træk din begivenhed på tværs af alle nødvendige datoer i den aktuelle måned.

Se forskellige forfaldsdatoer

Se forskellige forfaldsdatoer

Hvis et fag har sektioner eller individuelle studerende med varierede opgaveforfaldsdatoer, vil du se samme opgave vist flere gange. Afhængigt af opgaveopsætningen kan opgaven vises på samme dato eller på flere datoer. Studerende vil kun se deres specifikke opgaves forfaldsdato.

Se Kalender efter uge

Klik på knappen Uge (Week) for at se kalenderen efter uge. Ugevisningen viser alle kalenderelementer efter dato og tid. Bemærk at nogle opgaver kan forfalde kl. 23:59, som vises nederst i kalendervisningen.

Se heldagsbegivenheder

Heldagsbegivenhder vises øverst i kalenderugen. Disse begivenheder omfatter ikke en bestemt begivenhedstid.

Lige som med månedsvisningen, hvis du vil udvide en heldagsbegivenhed i flere dage, skal du føre musen henover kanten af begivenheden, indtil du ser en sort pil. Træk din begivenhed på tværs af alle nødvendige datoer. I ugevisningen kan du kun trække din begivenhed til enden af den uge, som du ser.

Se Kalenderdagsorden

Se Kalenderdagsorden

For at se dine kalenderelementer i et dagsorden-format, skal du klikke på knappen Agenda.

Se Planlæg

Se Planlæg

Hvis din institution har aktiveret Planlægningsværktøjet, kan du administrere planlægningsværktøj-begivenheder i hver fagkalender. For at tilføje en aftalegruppe skal du klikke på knappen Tilføj (Add) [1] og vælge fanebladet Aftalegruppe (Appointment Group) [2]. Når aftalegruppen er blevet oprettet, vises den i din kalender. Du kan også se eller redigere grupper og fjerne studerende direkte fra fagkalenderen.