Hvordan bruger jeg indekssiden for Samarbejder?

Indekssiden for samarbejder giver dig mulighed for at oprette samarbejder for brugere i dit fag. Du kan oprette nye samarbejder, redigere eksisterende samarbejder og slette samarbejder.

Hvis din institution giver tilladelse, kan dine studerende oprette samarbejder i faget. Du kan se alle samarbejder, der er oprettet af studerende i faget, selvom andre studerende kun kan se samarbejder, der er blevet delt med dem. Hvis du har oprettet grupper i dit fag, kan de studerende altid oprette samarbejder inden for grupper.

Lær mere om samarbejder.

Bemærk: Afhængigt af din institutions præference er det ikke sikkert, at din Samarbejde-side matcher de billeder, der vises i denne lektion. Men sidens funktionalitet forbliver den samme.

Åbn Samarbejder

Åbn Samarbejder

I Navigation skal du klikke på linket Samarbejder (Collaborations).

Se samarbejde

Siden Samarbejder viser alle samarbejder, der er oprettet til faget. For hvert samarbejde kan du se navnet på samarbejdet [1], beskrivelsen [2], den person, der oprettede samarbejdet [3], og dato og tidspunkt samarbejdet blev oprettet [4].

Tilføj samarbejde

For at oprette et nyt samarbejde skal du klikke på knappen Tilføj samarbejde (Add Collaboration).

Afhængigt af din institutions præference kan du muligvis oprette et Google Drive-samarbejde eller oprette et Microsoft Office 365-samarbejde.

Hvis din samarbejdsside ikke stemmer overens med det billede, der vises i denne lektion, kan du stadig oprette et Google Docs-samarbejde.

Åbn Samarbejder

For at åbne et samarbejde skal du klikke på fagets navn [3].

Bemærk: Samarbejdet åbnes i en ny fane. Du bliver muligvis bedt om at logge ind for at se filen.

Administrer Samarbejder

For at redigere et samarbejde, skal du klikke på Rediger-ikonet [1]. For at slette et samarbejde, skal du klikke på Slet-ikonet [2].