Hvordan bruger jeg indekssiden for Samarbejder?

Indekssiden for samarbejder giver dig mulighed for at oprette samarbejder for brugere i dit fag. Du kan oprette nye samarbejder, redigere eksisterende samarbejder og slette samarbejder.

Hvis din institution giver tilladelse, kan dine studerende oprette samarbejder i faget. Du kan se alle samarbejder, der er oprettet af studerende i faget, selvom andre studerende kun kan se samarbejder, der er blevet delt med dem. Hvis du har oprettet grupper i dit fag, kan de studerende altid oprette samarbejder inden for grupper.

Lær mere om samarbejder.

Bemærk: Afhængigt af din institutions præference er det ikke sikkert, at din Samarbejde-side matcher de billeder, der vises i denne lektion. Men sidens funktionalitet forbliver den samme.

Åbn Samarbejder

Åbn Samarbejder

I Navigation skal du klikke på linket Samarbejder (Collaborations).

Se samarbejde

Se samarbejde

Siden Samarbejder viser alle samarbejder, der er oprettet til faget. For hvert samarbejde kan du se navnet på samarbejdet [1], beskrivelsen [2], den person, der oprettede samarbejdet [3], og dato og tidspunkt samarbejdet blev oprettet [4].

Tilføj samarbejde

Tilføj samarbejde

For at oprette et nyt samarbejde skal du klikke på knappen Start nyt samarbejde (Start a new collaboration).

Afhængigt af din institutions præference kan du muligvis oprette et Google Drive-samarbejde eller oprette et Microsoft Office 365-samarbejde.

Hvis din samarbejdsside ikke stemmer overens med det billede, der vises i denne lektion, kan du stadig oprette et Google Docs-samarbejde.

Åbn Samarbejder

Åbn Samarbejder

For at åbne et samarbejde skal du klikke på fagets navn [3].

Bemærk: Samarbejdet åbnes i en ny fane. Du bliver muligvis bedt om at logge ind for at se filen.

Administrer Samarbejder

Administrer Samarbejder

For at redigere et samarbejde, skal du klikke på Rediger-ikonet [1]. For at slette et samarbejde, skal du klikke på Slet-ikonet [2].