Hvordan begrænser jeg filer og mapper i Canvas?

Brugere kan redigere tilladelser for filer, herunder filens status (offentliggjort eller ikke offentliggjort), begrænse filadgang til studerende, der har linket, eller planlægge tilgængelighedsdatoer for filerne.

Når indstillingen Kun tilgængelig for studerende med link er indstillet, kan filen kun vises, hvis studerende får linket til filen. Denne indstilling skjuler kun filer fra studerende i fagfiler. Denne funktionalitet er ikke gyldig udenfor filegenskaber. Hvis for eksempel en fil med en studerendes synlighedsbegrænsning føjes til et modul eller en opgave, så kan filen altid ses af de studerende. Fagbrugere, der har aktiveret præferencen Fil-meddelelser, modtager stadig en meddelelse, når der tilføjes en fil til faget, hvis indstillingen Kun tilgængelig for studerende med link er markeret. 

Når tilgængelighedsdatoen for studerende er begrænset, kan de studerende ikke se filen i fagfiler uden for begrænsningsdatoerne. Hvis der er link til filen fra et andet område i Canvas (fx i moduler eller opgaver), kan studerende se navnet på filen, men hvis de klikker på filen, vil de se en meddelelse om, at filen er låst og at den kan ikke vises før den angivne dato. Fagbrugere, der har aktiveret præferencen Fil-meddelelser, modtager ikke en meddelelse, når der tilføjes en fil til et fag, hvis begrænsningen for tilgængelighed for de studerende er valgt. 

Bemærk: Du kan også begrænse en fil eller mappe som en del af indstilling af brugsrettigheder for filer eller indstilling af brugsrettigheder for mapper.

Åbn Filer

Åbn Filer

I Navigation skal du klikke på linket Filer (Files).

Vælg fil

Vælg fil

Som standard er kursusfiler synlige og tilgængelige til alle brugere [1]. Lærere og TA'er kan begrænse filer og mapper, hvilket betyder, at indhold kun vil være tilgængelig for lærere og TA'er i kurset [2] så længe, at filen ikke er placeret i et indholdsområde udenfor filer (f.eks. moduler, opgaver).

For at redigere en tilladelse skal du klikke på en fils ikon for offentliggjort eller ikke-offentliggjort [3].

Skemalæg studietilgængelighed

Skemalæg studietilgængelighed

Skemalæg studietilgængelighed giver studerende et tidsvindue, hvor de kan se filen.  Hvis du vælger denne indstilling, kan studerende se filen i fagfiler samt andre områder af Canvas, hvor filen er tilføjet. Hvis studerende forsøger at få adgang til filen uden for tilgængelighedsdatoerne, låses filen.

For at indstille studietilgængelighedsdatoer, skal du indtaste startdato for filen i feltet Tilgængelig fra (Available From) [1]. Hvis det er relevant, skal du indtaste den dato, hvor de studerende ikke længere kan se filen i feltet Available Until (Tilgængelig indtil) [2]. Du kan benytte kalenderen til at indtaste en dato, eller du kan indtaste en dato manuelt.

Med manuelle indtastninger er indstillingen for Tilgængelig fra og Tilgængelig til sat op til kun at acceptere inputs i et specifikt format. Du vil være i stand til at sætte tilgængelighedsdatoerne ved at benytte en af de følgende inputs:

  • dd/mm/åååå 00:00 (24timer) Eks. 27/02/2013 23:59
  • dd/mm/åååå 00:00am/pm Eks. 27/02/2013 11:59pm
  • Man Da 00:00am/pm Eks. Feb 27 11:59pm
  • Man Da 00:00 (24timer) Eks. Feb 27 23:59

 

Bemærk: Tidsfeltet er valgfrit og vil som standard være kl. 00:00, hvis det ikke indstilles.

Opdater fil

Opdater fil

Klik på knappen Opdater (Update).

Se fil

Se fil

Se begrænset status for filen. Svæv over ikonet for at se detaljer