Hvordan begrænser jeg filer og mapper i Canvas?

Brugere kan redigere tilladelser for filer, herunder filens status (offentliggjort eller ikke offentliggjort), begrænse filadgang til studerende, der har linket, eller planlægge tilgængelighedsdatoer for filerne.

Når indstillingen Kun tilgængelig med link er indstillet, kan filen kun ses, hvis de studerende får linket til filen. Denne indstilling skjuler kun filer fra studerende i fagfiler. Denne funktionalitet er ikke gyldig udenfor filegenskaber. Hvis for eksempel en fil med en studerendes synlighedsbegrænsning føjes til et modul eller en opgave, så kan filen altid ses af de studerende. Fagbrugere, der har aktiveret præferencen Fil-meddelelser, modtager stadig en meddelelse, når der tilføjes en fil til faget, hvis indstillingen Kun tilgængelig for studerende med link er markeret. 

Når tilgængelighedsdatoen for studerende er begrænset, kan de studerende ikke se filen i fagfiler uden for begrænsningsdatoerne. Hvis der er link til filen fra et andet område i Canvas (fx i moduler eller opgaver), kan studerende se navnet på filen, men hvis de klikker på filen, vil de se en meddelelse om, at filen er låst og at den kan ikke vises før den angivne dato. Fagbrugere, der har aktiveret præferencen Fil-meddelelser, modtager ikke en meddelelse, når der tilføjes en fil til et fag, hvis begrænsningen for tilgængelighed for de studerende er valgt. 

Bemærk: Du kan også begrænse en fil eller mappe som en del af indstilling af brugsrettigheder for filer eller indstilling af brugsrettigheder for mapper.

Åbn Filer

Åbn Filer

I Navigation skal du klikke på linket Filer (Files).

Vælg fil

Som standard er fagfiler synlige, offentliggjorte og tilgængelige for alle brugere og viser offentliggjort-ikonet [1]. Lærere og undervisningsassistenter kan begrænse tilgængeligheden for filer og mapper [2], hvilket betyder, at indhold kun vil være tilgængeligt for lærere og undervisningsassistenter i faget så længe, at filen ikke er placeret i et indholdsområde udenfor filer (f.eks. moduler, opgaver).

For at redigere en fils synlighedstilladelse skal du klikke på ikonet for offentliggjort eller ikke offentliggjort [3].

Bemærk: Hvis det kræves af fag- eller kontoindstillinger, skal du muligvis administrere filbrugsrettigheder før offentliggørelse [4]. Lær mere om håndtering af filbrugsrettigheder.

Skemalæg studietilgængelighed

Skemalæg studietilgængelighed

Ved at planlægge tilgængelighed til en fil eller mappe kan du give de studerende et tidsrum til at se filen. Studerende kan se filen i Fagfiler samt andre områder af Canvas, hvor filen er blevet tilføjet i løbet af tilgængelighedsvinduet. Hvis de studerende forsøger at få adgang til filen uden for tilgængelighedsvinduet, er filen utilgængelig.

For at indstille tilgængelighedsdatoer skal du klikke på radioknappen Planlæg tilgængelighed (Schedule availability) [1]. Indtast derefter startdatoen, hvor filen er tilgængelig i feltet Tilgængelig fra (Available From) [2]. Hvis det er relevant, skal du indtaste den dato, hvor de studerende ikke længere kan se filen i feltet Available Until (Tilgængelig indtil) [3]. Du kan benytte kalenderen til at indtaste en dato, eller du kan indtaste en dato manuelt.

Med manuelle indtastninger er indstillingen for Tilgængelig fra og Tilgængelig til indstillet til kun at acceptere en af følgende input:

  • dd/mm/åååå 00:00 (24timer) Eks. 27/02/2013 23:59
  • dd/mm/åååå 00:00am/pm Eks. 27/02/2013 11:59pm
  • Man Da 00:00am/pm Eks. Feb 27 11:59pm
  • Man Da 00:00 (24timer) Eks. Feb 27 23:59

Bemærk: Tidsfeltet er valgfrit, og hvis det ikke vælges, er det som standard 00:00.

Opdater fil

Opdater fil

Klik på knappen Opdater (Update).

Se fil

Se fil

Se begrænset status for filen. Svæv over ikonet for at se detaljer