Hvordan tilføjer jeg et vurderingskriterie til en opgave?

Du kan tilføje et vurderingskriterie til en opgave for at hjælpe studerende til at forstå forventninger for opgaven, og hvordan du har til hensigt at bedømme deres indsendelser. Nogle gange er instruktioner tilføjet til opgaver, når du har et mål indenfor det vurderingskriterie, du ønsker at benytte for justeringsformål. Yderligere til opgaver kan vurderingskriterier også blive tilføjet til bedømte diskussioner og quizzer.

Rubrikker kan tilføjes ved at finde en eksisterende rubrik i et af dine kurser, eller ved at oprette en ny rubrik.

Bemærk: Når du tilføjer en rubrik til en modereret opgave, vises eventuelle tilknyttede læringsudbytteresultater i karakteroversigten for opfyldelse af læringsmål først, når de endelige karakterer er indsendt.

Åbn opgaver

Åbn opgaver

I kursusnavigation (Course Navigation) skal du klikke på Opgaver (Assignments) linket.

Åbn opgave

Åbn opgaven ved at klikke på opgavetitlen.

Tilføj rubrik

Tilføj rubrik

Klik på Tilføj rubrik (Add Rubric) knappen.

Find en rubrik

Find en rubrik

Du kan finde et eksisterende vurderingskriterie ved at klikke på Find et vurderingskriterie (Find a Rubric) linket.

Du kan finde vurderingskriterier, der er oprettet i tidligere opgaer eller vurderingskriterie oprettet i andre kurser, hvor du har haft en instruktør rolle.

Vælg rubrik

Vælg rubrik

I den første kolonne, vælg et kursus eller en konto [1]. I den anden kolonne, find og klik på rubriknavnet [2]. Du kan se kriterier og points i hver rubrik. For at vælge en rubrik for opgaven, skal du rulle til bunden af rubrikken, og klikke på knappen Brug denne rubrik (Use This Rubric) [3].

Rediger rubrik

Administrer rubrik

Hvis du vil redigere en ubrugt rubrik eller vælge rubrikindstillinger, skal du klikke på Rediger-ikonet.

Bemærk: Når du redigerer en rubrik, kan du fjerne tilknyttede læringsudbyttekriterier. Dog kan resultatet kun redigeres fra siden Læringsudbytter.

Opret ny rubrik

Opret ny rubrik

Hvis du ikke kan finde en eksisterende rubrik til opgaven, kan du oprette en ny rubrik for din opgave. Nye rubrikker gemmes i dit kursus til fremtidig brug.

Vælg vurderingskriterie indstillinger

Vælg vurderingskriterie indstillinger

Når du har tilføjet et vurderingskriterie, kan du vølge flere muligheder for vurderingskriteriet.

Hvis du ønsker at skrive fri-form kommentarer til studerende i SpeedGrader, skal du vælge Jeg vil skrive fri-form kommentarer... (I'll write free-form comments... ) afkrydsningsboksen [1]. Hvis denne valgmulighed vælges, bruges der ingen klassifikationer til at vurdere den studerende, og kriterieværdierne tildeles manuelt.

Hvis du vil fjerne point fra rubrikken, skal du sætte kryds i afkrydsningsfeltet Fjern point fra rubrik (Remove points from rubric) [2]. Hvis denne valgmulighed er valgt, knyttes ingen point til rubrikken, men studerende kan stadig vurderes ved hjælp af rubrikkriteriet.

Hvis du har aktiveret karakteroversigten med opfyldelse af læringsmål, men du ønsker ikke, at læringsudbytte slås op i karakteroversigten med opfyldelse af læringsmål, skal du sætte kryds i afkrydsningsfeltet Slå ikke læringsudbytte op i karakteroversigten med opfyldelse af læringsmål (Don't post Outcomes results to Learning Mastery Gradebook) [3]. Hvis denne valgmulighed er valgt, kan studerende se rubrik og læringsudbytte på siden Karakterer og Afsendelsesoplysninger, men resultater slås ikke op i karakteroversigten med opfyldelse af læringsmål.

Hvis du ønsker at bruge rubrikken til bedømmelse i SpeedGrader, skal du vælge Brug denne rubrik til opgavebedømmelse (Use this rubric for assignment grading) afkrydsningsboksen [4].

Hvis du ikke ønsker at studerende kan se scoretotal for rubrikken, skal du vælge Skjul scoretotal for opgaveresultater (Hide score total for assessment results) afkrydsningsboksen [5]. Studerende kan stadig se pointværdier for hvert kriterie, men den totale score vil ikke vises i bunden af vurderingskriteriet. Denne indstilling er kun tilgængelig, hvis rubrikken ikke bruges til karaktergivning.

Gem rubrik

Gem rubrik

Klik på knappen for Opdater rubrik (Update Rubric).

Bemærk: Hvis du har oprettet en ny rubrik, vil opgaven vise knappen Opret rubrik (Create Rubric).

Juster bedømmelsespoints

Juster bedømmelsespoints

Hvis du vælger muligheden for at benytte instruktionen for karaktergivning, vil Canvas sammenligne rubrikresultat og opgavepoint.

Hvis antal af point i rubrikken er forskellig fra antal af point i opgaven, vil Canvas generere en advarsel om, at pointværdierne ikke er ens.

For at opdatere antal point i opgaven skal du klikke på knappen Ændr (Change) [1]. Ellers klik på knappen Efterlad forskellige (Leave different) [2].

Vis rubrik

Vis rubrik

Se vurderingskriteriet for opgaven.

For at redigere rubrikken, skal du klikke på Rediger ikonet [1]. For at udskifte rubrikken med en eksisterende rubrik, klik på ikonet Søg [2].

For at slette rubrikken fra opgaven, skal du klikke på ikonet Slet [3]. Hvis rubrikken blev oprettet fra opgaven og ikke er linket til andet fagindhold, fjernes rubrikken fra faget, når den slettes.

Kopier rubrik

Kopier rubrik

Hvis du prøver at redigere en rubrik, der er blevet brugt i mere end én opgave (opgave, bedømt diskussion eller quiz), genererer Canvas en advarselsmeddelelse om, at rubrikken ikke kan redigeres. Denne meddelelse betyder, at rubrikken ikke kan redigeres direkte, men du kan oprette en kopi af rubrikken.

For at oprette en kopi af rubrikken, klik på knappen OK. Canvas vil oprette en kopieret version af rubrikken. Den redigerede version erstatter automatisk den tidligere rubrik i opgaven. Hvis du bruger rubrikken til bedømmelse, opdateres rubrikken for alle studerende i SpeedGrader. Du vil muligvis igen gennemse studerendes afleveringer, der allerede er blevet bedømt med den oprindelige rubrik.

Den kopierede rubrik vil også blive gemt i listen over kursus rubrikker for fremtid brug.

Bemærk: En rubrik, der er knyttet til flere opgaver, kopieres ikke, hvis den eneste ændring er at bruge rubrikken til opgavebedømmelse.