Hvordan benytter jeg menuen Global Navigation?

Global Navigation-menuen er placeret til venstre på hver side i Canvas. Global Navigation-links giver hurtig adgang til ofte benyttede Canvas-funktioner. Disse links giver samlet adgang til alle dine kurser. Standard-links inkluderer Oversigt, Kurser, Grupper, Kalender, Indbakke, Brugerkonto og Hjælp.

Afhængig af din brugerrolle og institutionskontos indstillinger, kan andre links forekomme i Global Navigation-menuen.

Bemærk: Hvis du har aktiveret Canvas-temaet til folkeskolen for et fag, så viser menuen Global navigation en anden skrifttype, når dette fag vises.

Se Konto

Se Konto

For at se dine brugeroplysninger skal du klikke på Konto (Account)-linket. En menu vil udvides og vise links for adgang til din profil, brugerindstillinger, meddelelsesindstillinger, personlige filer og ePortfolios (hvis aktiveret). Hvis din institution har aktiveret Profiller, kan du åbne din profil.

Du kan også bruge Konto-linket til at logge ud af Canvas.

Vis Oversigten

Oversigten er den første side, der vises, når en bruger logger ind på Canvas. Oversigten kan ændres til kursusvisning eller nylig aktivitetsvisining og viser notifikationer for alle Canvas-kurser.

Se Kurser

Se Kurser

For at se dine kurser, skal du klikke på Kursus (Courses) linket [1]. Fagmenuen kan arrangeres efter offentliggjorte fag [2] og ikke-offentliggjorte fag [3].

Fagmenuen viser også dine favoritfag. Hvis ingen fag er valgt som favorit, vil faglisten vise alle aktuelle fag. Hvis et fag inkluderer semesterdatoer, vil navnet på semestret forekomme som en del af faglistningen.

For at se et kursus skal du klikke på kursusnavnet [4]. For at brugertilpasse din kursusliste eller for at se alle dine Canvas kurser skal du klikke på Alle Kurser linket [5].

Se Grupper

Se Grupper

Hvis du er tilmeldt Grupper kan du se dine grupper via Gruppe-linket [1]. En menu vil udvides og vise alle de grupper, som du er tilmeldt.

For at se en gruppe skal du klikke på navnet for gruppen [2]. For at alle dine grupper, klik Alle Grupper (All Groups) linket [3]

Bemærk: Grupper kan ikke blive tilpasset i rullemenuen.

Se Kalender

For at se din Kalender, skal du klikke på Kalender (Calendar) linket.

Se Indbakke

For at se din konversationsindbakke, skal du klikke på Indbakke (Inbox) linket. Konversationer er beskedsystemet i Canvas, hvor du kan kommunikere med andre brugere i dit kursus. Antallet af nye beskeder er vist som en del af Indbakke-ikonet.

Vis historik

Vis historik

For at se din seneste sidevisningshistorik for fag på Canvas skal du klikke på linket Historik (History). Seneste historik viser op til tre uger af din sidevisningshistorik på Canvas.

Se Commons

Hvis du er en instruktør og din institution deltager i Canvas Commons, kan du få adgang til Commons med Commons linket.

Se Hjælp

Se Hjælp

For at få hjælp til Canvas skal du klikke på linket Hjælp (Help) [1]. Vælg hjælpemuligheden, der er relevant for dine behov.

Bemærk: Afhængig af din brugerrolle og institutionsindstillinger kan hjælpemenuen vise forskellige muligheder.

Lukke Menuen for Global navigation

For at åbne eller lukke menuen Global navigation skal du klikke på pile-ikonet.

Menuen for Global navigation vil automatisk blive foldet sammen for tablet skærme.