Hvordan styrer jeg fagnavigationslinks?

Som instruktør kan du styre, hvilke links der vises i Navigation. Canvas indeholder et sæt standard Navigation-links, der vises som standard og som ikke kan omdøbes. Afhængigt af din fagkonfiguration kan andre links være tilgængelige og kan tilpasses.

Links til sektioner, der ikke har noget indhold, og som studerende ikke kan oprette indhold til, vil automatisk blive skjult for studerende og viser synlighedsikonet for instruktører. Hvis der for eksempel ikke er indstillet nogen læringsudbytter for faget, vil du se linket Læringsudbytter med synlighedsikonet, men studerende kan slet ikke se linket. Konfigurerede eksterne Apps kan oprette yderligere kursusnavigationslinks.

Deaktivering af et fagnavigationslink skaber følgende omdirigeringer:

  • Kun skjult (kan ikke deaktiveres, men er stadig tilgængelig via direkte URL): Diskussioner og Karakterer
  • Side deaktiveret, omdirigerer til hjemmeside: Beskeder, Opgaver, Konferencer, Samarbejder, Filer, Moduler, Læringsudbytter, Test, Sider, Deltagere, Rubrikker og Læseplan
  • Side deaktiveret, vises ikke i navigation: Eventuelle LTI-links, såsom tilstedeværelse, chat og SCORM

Omrokering og skjulning af navigationslinks til beskeder, opgaver, diskussioner og filer påvirker også fagfanerne i Oversigt-fagvisning for alle brugere. Desuden vil deaktivering af linket Filer skjule fanen Filer i indholdsvælgeren i Rich Content Editor for studerende.

Følgende fagnavigationslinks vil stadig være synlige for instruktører, selvom de er blevet skjult eller deaktiveret: Hjem, Beskeder, Opgaver, Samarbejder, Konferencer, Diskussioner, Filer, Karakterer, Moduler, Læringsudbytter, Sider, Deltagere, Test, Rubrikker, Indstillinger og Læseplan.

Bemærk:

  • Navigationslinks, der ikke kan deaktiveres, kræver URL-adgang til visningsrelaterede data i andre Canvas-områder. Adgang til skjulte sider kan begrænses yderligere ved at ændre specifikke tilladelser i Canvas. Kontakt din Canvas-administrator for at få hjælp.
  • Hvis du deaktiverer linket Fagnavigation for et eksternt værktøj, vises linket ikke længere på din Fagnavigationsliste.
  • Hvis fagnavigationslinket til siden er deaktiveret og skjult for studerende, vises knappen Visning for studerende ikke.

Åbn kursusindstillinger

Åbn kursusindstillinger

I Fagnavigation skal du klikke på linket Indstillinger (Settings).

Åbn Navigation

Åbn Navigation

Klik på Navigation-fanen.

Gem navigation

Gem navigation

Klik på knappen Gem (Save) [2].

Se Fagnavigationslinks

Se Fagnavigationslinks

Se menuen Fagnavigation Navigationslink vises i den samme rækkefølge, som du har angivet i fagindstillingerne.

Ethvert link til fagnavigation, der er skjult for studerende, viser ikonet Synlighed [1]. Et link kan være skjult for studerende, fordi funktionsområdet ikke har noget indhold [2], eller fordi linket er deaktiveret [3]. Links, der deaktiveres manuelt af faginstruktøren, vises nederst i menuen Fagnavigation over indstillingslinket [4].

Bemærk: Hvis du har deaktiveret et fagnavigationslink til et eksternt værktøj, vises det link ikke i fagnavigation og er skjult for alle fagets brugere, herunder instruktører.