Hvordan tilføjer jeg en besked i et fag?

Du kan oprette en besked for at dele vigtig information med alle brugere i dit fag og med brugere i sektioner i et fag. I dine bekendtgørelsesindstillinger kan du vælge at modtage notifikationer for bekendtgørelser oprettet både af dig selv og for svar til bekendtgørelser, som du har oprettet.

Bemærkninger:

 • Dit fag skal offentliggøres, for at studerende kan modtage beskedmeddelelser. Hvis du importerer en besked fra et andet Canvas-fag, sendes nye beskeder ikke til fagets brugere.
 • Hvis der oprettes en besked inden fagets startdato, og indstillingen ”Studerende kun kan deltage i faget mellem disse datoer” er aktiveret, modtager de studerende ikke beskeder.
 • Der sendes ikke meddelelser for beskeder oprettet før faget er offentliggjort.
 • Brugere af appen for studerende kan ikke se beskeder på hjemmesiden. De kan dog se beskeder på fagets side Beskeder.

Åbn bekendtgørelser

Åbn bekendtgørelser

I Navigation skal du klikke på linket Beskeder (Announcements).

Tilføj bekendtgørelse

Klik på knappen Tilføj Besked (Add Announcement).

Opret bekendtgørelse

Indtast en titel for bekendtgørelsen i emnefeltet [1] og tilføj indhold i Rich Content Editor [2].

Bemærk: Rich Content Editor indeholder en ordtællingsvisning under tekstboksens nederste højre hjørne.

Vælg sektioner

Vælg sektioner

Som standard vil Canvas sende din besked til alle sektioner inden for dit fag. For at vælge bestemte sektioner til din besked, skal du klikke på rullemenuen Post til (Post to) og vælge sektioner fra den angivne liste.  

Bemærk: Hvis dit fag ikke har sektioner, kan Canvas stadig vise indstillingerne Alle sektioner, og alle fagbrugere kan se beskeden.

Lærere og undervisningsassistenter får besked om alle nye fagbeskeder, medmindre de er sektionsbegrænsede.

Tilføj vedhæftet fil

Tilføj vedhæftet fil

For at tilføje en vedhæftet fil til din diskussion skal du klikke på knappen Vælg fil (Choose File) [1].

Hvis det kræves af din institution, skal du vælge indstillinger for brugsrettigheder til din vedhæftede fil. For at administrere indstillinger for brugsrettigheder skal du klikke på ikonet Indstil brugsrettigheder [2].

I rullemenuen Brugsrettigheder (Usage Right) [3] skal du vælge en af fem brugsrettigheder: Hvis du er instruktør og ikke er sikker på, hvilke brugsrettigheder der gælder for din fil, skal du kontakte din institutions admin for vejledning.

 • Jeg ejer ophavsretten (originalt indhold oprettet af dig)
 • Jeg har fået tilladelse til at bruge filen (autoriseret tilladelse fra forfatteren)
 • Materialet er i det offentlige domæne (eksplicit tildelt det offentlige domæne, kan ikke være ophavsretligt beskyttet eller er ikke længere beskyttet af ophavsret)
 • Materialet er underlagt en undtagelse - fx fair brug, retten til at citere eller andet i henhold til gældende ophavsretslove (uddrag eller resumé, som bruges til kommentarer, nyhedsrapportering, forskning eller analyse inden for uddannelse)
 • Materialet er licenseret under Creative Commons, denne mulighed kræver også indstilling af en specifik Creative Commons-licens

Hvis kendt, skal du indtaste oplysningerne om copyrightindehaveren i feltet Indehaver af ophavsret (Copyright Holder) [4].

For at gemme dine brugsrettigheder skal du klikke på knappen Save (Gem) [5]. Du kan redigere indstillinger for brugsrettigheder ved at klikke på ikonet Indstil brugsrettigheder.

Vælg indstillinger

Vælg beskedmuligheder

I sektionen Muligheder kan du vælge forskellige muligheder for din besked. Du kan forsinke udgivelsen af ​​din besked [1], hvilket giver dig mulighed for at planlægge beskeden til en fremtidig dato.

Derudover kan du tillade brugere at kommentere på beskeden [2] og kræve, at de studerende besvarer et opslag, inden de ser andre svar [3].

Du kan også aktivere en podcast-feed for beskeder [4] og tillade, at studerende kan synes godt om beskedsvar [5].

Bemærkninger:

 • Som standard er kommentarer ikke tilladt i beskeder, medmindre afkrydsningsfeltet Tillad, at brugere kommenterer (Allow users to comment) er markeret.
 • Indstillingen Tillad brugere at kommentere er vedholdende, hvilket betyder, at den valgmulighed, du vælger, når du opretter eller redigerer en ny besked, overføres, når du opretter en ny besked i faget. Dog er muligheden Brugere skal slå et opslag op, før de kan se svar ikke vedholdende.
 • Kommentarmuligheder er muligvis ikke tilgængelige for dig, hvis beskedkommentarer er deaktiveret i dit fag. Tjek dine fagindstillinger, hvis du ikke kan se disse afkrydsningsfelter.

Offentliggør besked

Offentliggør besked

Klik på knappen Offentliggør (Publish).

Bemærk: Medmindre du benytter forsinkelses-muligheden for beskeder, vil din besked blive postet i dit fag, så snart du har klikket på Offentliggør.

Se bekendtgørelser

Se beskeden på beskedindekssiden.