Skip to main content
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Hoe log ik als cursusleider in op Canvas?

Hoe log ik als cursusleider in op Canvas?

In deze les worden diverse manieren uitgelegd die je kunt gebruiken om vanaf een internetbrowser op Canvas in te loggen. Als je Canvas met een instituut gebruikt, kun je inloggen vanaf de webpagina van je instituut of door hun directe Canvas-URL te gebruiken. De Canvas Network en Free-for-Teacher-accounts loggen ook in met een Canvas-URL of via de Free-for-Teacher website. Je kunt de Canvas-URL ook gebruiken om in te loggen op de Canvas Mobile Teacher-app.

Je moet een account hebben om op Canvas te kunnen inloggen.

  • Als je verbonden bent aan een instituut dat Canvas gebruikt en je je gebruikersnaam en wachtwoord niet weet, neem dan contact op met je sitebeheerder.
  • Als je niet verbonden bent aan een instituut dat Canvas gebruikt, moet je de informatie raadplegen voor het maken van een Free-for-Teacher Canvas-account.

Opmerkingen:

  • Als het niet lukt om je bij Canvas aan te melden, moet je het gedeelte voor het oplossen van problemen in deze les raadplegen.
  • Elke schermafbeelding van de website van een instituut is erkend door het respectievelijke instituut voor gebruik in deze les.

Oplossen van problemen bij inloggen

Hier zijn enkele tips als je problemen hebt bij het inloggen op je account:

  • Controleer of je de juiste Canvas-URL voor je account gebruikt. Je kunt je Canvas-URL opzoeken door gebruik te maken van de opzoektool op de Instructure-website of via de Free-for-Teacher-inlogpagina.
  • Als je meer dan één Canvas-URL gebruikt (zoals een voor je instituut en een voor Canvas Network), moet je erop letten dat je de juiste inlognaam en wachtwoord gebruikt voor elke Canvas-URL.  
  • Als je de inlognaam en het wachtwoord van je instituut hebt gekregen en je hebt problemen met inloggen, kun je contact opnemen met je instituut. (Het is mogelijk dat je instituut de inloggegevens heeft veranderd.)
  • Als je geen inlognaam en wachtwoord hebt, moet je een account aanmaken.
  • Als je je wachtwoord vergeten bent, kun je wellicht je wachtwoord resetten.

Toegang tot Canvas via instituut

Sommige instituten bieden toegang tot Canvas aan binnen hun website, dus dan hoef je je alleen maar aan te melden op het interne systeem van je instituut voor toegang tot Canvas.

Toegang tot Canvas via Canvas-URL

Bij sommige instituten kun je inloggen op Canvas via de directe link naar hun Canvas-URL. In het browservenster voer je je Canvas-URL in. Je Canvas-inlogpagina verschijnt in het venster.

Canvas-URL zoeken via de cursusuitnodiging

Cursusuitnodiging weergeven

Als je de Canvas-URL van je instituut niet weet, kun je een link naar de pagina vinden in de e-mail met de cursusuitnodiging door op de knop Aan de slag (Get Started) te klikken.

Toegang tot Canvas via zoeken van school

URL invoeren

Als je de Canvas-URL van je instituut niet kunt vinden, moet je een browservenster openen en www.instructure.com/canvas/login/free-for-teacher invoeren.

School zoeken

Zoek je school door de naam ervan in het veld School zoeken (Search School) in te voeren.

School selecteren

Wanneer de volledige naam van je school wordt weergegeven, klik je op de naam. Je wordt naar de Canvas inlogpagina van je school geleid. Nadat je bent ingelogd op Canvas, wordt de Canvas-URL in het browsermenu weergegeven.

Toegang tot Canvas via Free-for-Teacher-account

URL invoeren

Als je je hebt aangemeld voor een Free-for-Teacher-account, moet je een browservenster openen en www.instructure.com/canvas/login/free-for-teacher invoeren.

School zoeken

Voer je e-mailadres [1] en wachtwoord [2] in. Klik op de link Inloggen (Login) [3]. Je wordt met gebruik van je referenties naar de Free-for-Teacher-accountpagina geleid.

Was this article helpful? Yes No
Embed this guide in your Canvas course:

Note: You can only embed guides in Canvas courses. Embedding on other sites is not supported.